Те са млади, амбициозни и жадни за слава, дори и

...
Те са млади, амбициозни и жадни за слава, дори и
Коментари Харесай

Топ 10 на успешните риалити звезди у нас

Те са млади, амбициозни и жадни за популярност, даже и да не си го признават. Познават усета на бързата популярност, само че след това не постоянно съумяват да се оправят с тежестта й. И въпреки всичко са опиянени от непрекъснатото внимание върху себе си, светлините на прожекторите и опцията да стават все по-популярни. Това са риалити звездите от музикални шоуформати в България, които постоянно се оказват и апетитна медийна хапка. Народното издание ви предлага Топ 10 на най-успешните ни млади гении, които развиват забележителна професионална кариера единствено след момент на звездна популярност.  1. Михаела Маринова Михаела Маринова завоюва преди броени седмици хитовото шоу за реплика „ Като две капки вода”, а е единствено на 19 години. Младата певица нееднократно е доказвала силата на своя музикален гений, а първият път, в който ни убеди в нея, е присъединяване в X Factor, където макар че приключи на трето място, Мишето, както я назовават приятелите, стана всеобща фаворитка.
Тя е родена на 7 май 1998 в София. Започва да се занимава с музика от 4-годишна. В рода й всички се занимават с музика, а нейната музикална кариера започва с голям брой състезания и награди. През 2013-та взе участие в Х Фактор, само че отпада в къщата на съдиите поради възрастта си. Там обаче Заки й дава по този начин наречения златен билет – късмет да продължи в идващия сезон. И по този начин година по-късно Михаела се явява на кастингите, решена да се възползва оптимално от дадения й късмет. И съумява! Стига до край, където самият Джеймс Артър демонстрира предпочитание да пее с нея. Въпреки това Михаела се класира трета. През 2015-а издава своя сингъл дружно с финалистките Невена и Кристина.

 2. Славин Славчев Роденият в Провадия Славин Славчев завоюва третия сезон на музикалното риалити шоу X Factor. Младият артист се пребори на финала с Невена Пейкова и Михаела Маринова с съвършено осъществяване на шлагера на ФСБ „ Високо”.
Преди да се качи на сцената на X Factor, Славин в никакъв случай не се е занимавал професионално с музика. Няколко пъти е ходил на уроци при вокален възпитател, едвам получи съществени насоки. Но пее в няколко рокгрупи през последните 7-8 години. Първите си седем години прекарва в Провадия, където е роден. Досегът до музиката е около песничките, на които го учат баба му и вуйчо му. На дребен касетофон той постоянно записва осъществяванията си за Косето Босето и „ Зайченцето бяло”. Майка му е учителка по български език и литература, а татко му работи в спедиторска компания. Покрай него Славин става почитател на рока. В учебно заведение Славин учи френски език, в гимназията прибавя британски и немски. А страничните му занимания нямат нищо общо с музиката. Тренира плуване, тенис, с другари на улицата се занимават с фрийрън. В последните класове младежът се включва и в първата си тайфа. Негов комшия си купува бас китара и до момента в който слушат някакво парче, Славин стартира да пее. Така им хрумва концепцията да си създадат лична група. По-късно схваща, че татко му на млади години е бил в тайфа, която е носела същото име. Завършвайки гимназия, пътищата им се разделят, тъй като всеки отпътува да учи някъде. Славин записва право във Велико Търново. Не му вървяла математиката и взема решение да кандидатства някаква компетентност с история и литература. Сега, откакто сбъдна своята фантазия – да пее на една сцена с Джо Лин Търнър – вокалиста на „ Рейнбоу” и „ Дийп Пърпъл”, фантазията му да се занимава с музика е още по-голяма.

 3. Рафи Бохосян Рафи Бохосян, по-известен като Рафи, е известен към този момент освен като артист, само че и като музикант, композитор и музикален продуцент. Музикалната му кариера стартира през 2011-а, когато печели първото издание на хитовия формат X Factor. Работи с редица български музиканти, измежду които Део, Лео, Играта, Жана Бергендорф, Funky Miracle и други.
Рафи е роден на 29 януари 1993 година в Бургас. Майка му и татко му — Елизабет и Ахаси Бохосян, са арменци, родени в България. Има и по-голям брат – Вахан. От дребен има влечения към изкуството, а на 9 години получава първия си ударен инструмент – дъхул (арменски национален инструмент). Оттогава до ден-днешен най-голямата пристрастеност на Рафи са ударните принадлежности, на които постоянно свири за наслаждение.
През 2007 година той е признат в Търговска гимназия в Бургас, която приключва с профил „ Икономика и мениджмънт”. В годините на образование в Търговска гимназия Рафи става ръководител на ученическия съвет. Организира концертите „ Ден на таланта” (най-големият учебен концерт в град Бургас) през 2010 и 2011 година, като с екипа на ученическия съвет съумяват да изпълнят за пръв път две от най-големите зали в Бургас – „ Младост” и „ Летен театър”. Първите си стъпки в музикалния бизнес Рафи прави на 15 години, само че не като реализатор, а като техническо лице – при подготовка на подиуми и структури за концерти. Чиракува на едни от най-хубавите озвучители и осветители в България и за три години работа се сблъсква с усилената и тежка работа преди всяко грандиозно събитие.
През 2011 година се явява на кастинга без професионална подготовка и освен продължава – единствено пет месеца по-късно Рафи развива музикалните си и певчески умения с вокалните педагози на предаването Алис Боварян и Етиен Леви, а на 11 декември става първият победител във формата, а негов наставник тогава е световноизвестният цигулар Васко Василев. Рафи печели контракт с „ Вирджиния рекърдс”, както и опцията да запише сингъл с задгранични продуценти, композитори и аранжори в студио отвън България.
През 2013-а става победител и в първия сезон на шоуто за реплика „ Като две капки вода” в България. На финала прави необикновено преобразяване, влизайки в облика на легендата Лучано Павароти.
В своята петгодишна кариера на реализатор в България Рафи има 3 солови шлагера, достигнали първа позиция в чартовете за българска поп музика. На непредвиден триумф се радва и на смешка създалата се група „ Део, Лео, Рафи и Играта” или както още ги назовават, „ 4D” (заглавието на първата им песен). През 2014-а стартира работа с новосъздадената група Funky Mirackle - млади музиканти, свирещи главно R&B, соул и фънк. През октомври 2015 година завършва продуцентският контракт на Рафи с „ Вирджиния рекърдс” и от този момент стартира кариерата му като самопродуциращ се реализатор.

 4. Дара Йотова Дарина Йотова, по-известна като Дара, е една от най-прогресиращите модерни млади певици у нас. Добива известност в края на 2015-а с присъединяване си в X Factor.
Дара е родена на 9 септември 1998 година във Варна. Учи в Националното учебно заведение по изкуствата „ Добри Христов”. Започва национално пеене още от дребна с музикален възпитател Павлинка Тодорова. През 2015 година взе участие в музикалното шоу X Factor, където доближава до край, само че приключва на трето място. Неин наставник тогава е Криско. Пет месеца след края на шоуто на Годишните музикални награди на БГ Радио Дара показва дебютната си ария „ К'во не чу”, чийто видеоклип излиза на 15 юли 2016 година 3 месеца по-късно излиза британската версия на песента –Onto you. На 10 март 2017 година излиза песента ѝ „ Родена такава”. В момента я гледаме в „ Черешката на тортата”, където Дара не пести нито страсти, нито избухлив характер.

 5. Гери-Никол Гери-Никол Георгиева, по-известна като Гери-Никол, сходно на колежката си Дара е една от най-бързо пробилите на родния музикален пазар млади певици. Шанс да стане толкоз известна за малко й дава форматът X Factor.
Гери-Никол е родена на 30 юли 1998 година във Варна. От дребна върви на уроци по съвременен балет, а по-късно се занимава и с рага денс. На 10-годишна възраст играе основната роля в късометражния български филм „ Съдба”, предаван по Нова тв, от който обаче няма записи. Първоначално се записва в музикалното учебно заведение във Варна, а в седми клас стартира уроци по пеене и солфеж. Завършва първа в паралелката „ Поп и джаз пеене” в Националното учебно заведение по изкуства „ Добри Христов” в родния си град, само че напуща музикалното учебно заведение и се записва в ЕГ „ Дж. Байрон”, Варна, където намира по-добро схващане и поддръжка както от съученици, по този начин и от преподаватели. Участва на два интернационалните фестивала, от които се прибира с призови награди, взема решение обаче, че не това е нейното място за изява. Така през лятото на 2014-а, единствено ден преди да навърши 16, Гери-Никол се явява на кастинг в X Factor, предизвиквайки нечуван интерес още с първото си осъществяване. Малко по-късно журито на формата взема решение, че тя ще бъде част от група дружно с Мишел Страмински и Христина Христова. Момичетата образуват групата Sweet 16 и се показват сполучливо на седем от огромните концерти. Въпреки че отпадат, с днешна дата Гери-Никол е най-гледаният участник в канала за видеосподеляне YouTube от всички участници в третия сезон на формата с над 1,700,000 гледания.
През 2015 година стартира независимата й кариера с появяването на дебютната ария „ Ела и си вземи” – дует с Криско. Година по-късно Гери-Никол записва песента I'm The Queen, на която прави и британска версия. С нея младата певица се прочува и на Запад. Същата година излиза и шлагерът й „ Готина и луда”, с който Гери-Никол усъвършенства личния си връх за гледания за 24 часа.

 6. Жана Бергендорф Жана Бергендорф е известна и с гения, и със свадите в персоналния си живот. Нейната звезда също изгрява след победа в хитово шоу X Factor.
Жана е родена на 20 октомври 1985 година като Жана Владимирова Бранкова в София. Започва да пее още от 6-годишна. В рода ѝ музиканти са майка ѝ и нейните баба и дядо. Пяла е в Детския радиохор и детска вокална група „ Врабчета”. На 18 отпътува за Южна Корея, а през 2012-а взима решение да се върне в родината си. Скоро по-късно неин непосредствен другар я записва за кастингите на X Factor и по този начин тя става част от сполучливия музикален формат. Впоследствие става и реализатор в музикална компания „ Вирджиния рекърдс”, като се причислява към Рафи, Део и Лео и Играта в българската версия на химна на Световното състезание по футбол „ Светът е наш” дружно с истинския реализатор на песента Дейвид Кори. През 2014-а излиза дебютната ѝ независима ария „ Самурай”, която става най-излъчваната ария в българския ефир в продължение на 5 седмици. След нея излиза и дуетната й ария с Кристо „ Играем с теб до края”, която е 3 седмици в общия чарт и 7 следващи седмици оглавява класацията за най-излъчвани български музикални творби. Следващата ѝ независима ария „ Невъзможни сме сами”, излиза на 7 май 2015 година и заема челна позиция в БГ чарта в продължение на 6 седмици, тя е и най-въртяната ария в ефир за 3 следващи седмици.
Жана е носителка на премията „ Жена на годината 2014” в категория Сцена/Музика на известно родно начин на живот списание. Отличена е и за „ БГ Дебют” на Годишните музикални награди на БГ Радио 2015. През 2014 и 2015 година е в листата на най-влиятелните известни персони в България на сп. Forbes. Участва във „ ВИП Брадър 8” през есента на 2016 година. По време на присъединяване си Жана признава за дългогодишните си проблемите с опиатите и използването на кокаин. През януари 2017-а Жана показва видеоклипа към песента „ Докрай”.

 7. Християна Лоизу Християна Лоизу е на 25 години, а се занимава с пеене от 12-годишна, когато към момента живее в Кипър. Нейният жанр е оперно пеене, макар че сме я чували да извършва не един или два международни шлагера и в други жанрове безупречно.
Християна е родена в Ларнака, трети по величина град в Кипър. Баща й работи в пощата, а майка й – на рецепцията в локалната болница. Има по-голяма с година сестра и двама по-малки братя – на 18 и 16. Семейството й пристигна за финала на X Factor като се изключи единия брат, който е в казармата. Християна идва в България, тъй като е задоволително покрай фамилията и по едно и също време с това се усеща комфортно в средата.
През 2010 година печели конкурс в Кипър с премия едногодишна стипендия за проучване на мюзикъл в Англия. Така Хриси се насочва на ново странствуване, по време на което учи освен музика, само че и танци и театрално държание. Голямата й фантазия е да оказва помощ и от дребна мисли по какъв начин може да е потребна на хората и животните. Надява се кариерата й на певица да бъде финансова поддръжка за други хора, които имат потребност от това.
През 2016-а младата певица дебютира с шлагера си Phoenix. Песента е по музика на екип от задгранични композитори - Andy Love, Sarah West, както и Joacim Persson и Sebastian Arman – съавтори и на сполучливо представилата се на Евровизия 2016 ария на Поли Генова.

 8. Невена Цонева Невена Цонева е първият български музикален кумир. Родената на 17 август 1986 година в Севлиево млада певица показва блестящи гласови благоприятни условия, като не оставя късмет на конкуренцията. През 2007 година излиза и първият ѝ албум „ Без страх”. Три години по-късно Невена основава своя лична музикална компания „ Севънтийн”. През 2014-а излиза дуетът ѝ с Миро – „ Всичко, което искам”.
Чаровната певица има дългогодишна връзка с барабаниста на „ Ку-ку бенд” - Венелин Венков. През 2016-а се роди и първородният им наследник - Александър.
Невена живее от няколко години с барабаниста на „ Ку-ку бенд” Венелин Венков, който до тогава самичък се грижел за 13-годишната си щерка Паулина. Момичето е родено от късия му брак с норвежка, която отпътувала и оставила бебето на мъжа си, когато то било едвам на три месеца. Оттогава не се обаждала и въобще не се интересувала от момиченцето. Днес дребната Поли живее при родителите на Венко и там паралелно до портрета на татко си е наредила и фотография на Невена. Всъщност с Венко Невена се познава още от времето на „ Мюзик айдъл”, само че тогава тръпката посред им към момента не била факт. Животът й се трансформира след покана на Слави Трифонов да се включи в турнето му с „ Ку-ку бенд” през 2007-а. През август 2007 година се случва и първата целувка с Венко, като Невена пази в загадка към година любовните си връзки с барабаниста.

 9. Михаела Филева Кариерата на Михаела Филева започва през 2011 година в музикалното риалити X Factor, откъдето набира известност. Още на идната година става един от топартистите на музикалния издател „ Монте Мюзик”, в който неин музикален продуцент е Графа.
Младата певица е родена във Велико Търново. На 6-годишна възраст стартира уроци по пиано при Петя Кръстева, която по-късно става и неин вокален възпитател. След присъединяване в „ Хит минус едно” през 2006 година е поканена от създателя на предаването Кирил Ампов за съводеща. От дребна Михаела взе участие в доста национални и интернационалните музикални фестивали, като се завръща с огромна премия от съвсем всеки от тях. Носител е на Grand prix от „ Сезони” в Бургас, „ Сарандев” в Добрич, „ Звездици за Лора” в Свищов и доста други.
През 2010 година приключва Природо-математическа гимназия „ Васил Друмев” в родния си град и е на кръстопът сред финансово постоянния път на програмист и недотам сигурния път на музикант. Приета е преди всичко в НМА „ Панчо Владигеров” със компетентност „ Поп и джаз пеене” в класа на доцент доктор Стефка Оникян, с което дефинитивно избира музиката.
През 2011 година взе участие в X Factor, където си обезпечава летящ старт в музикалната кариера. Година по-късно Михаела подписва дружно с музикалния издател „ Монте мюзик”, зад който стои поп музикантът Владимир Ампов – Графа. През 2012 година излиза и първият й сингъл – песента „ Когато ти трябвам” (заедно с известния рапър Били Хлапето). Година по-късно и песента към реклама за пудинг. Не след дълго става факт и „ Опасно близки” с присъединяване на Вензи. След този миг кариерата ѝ е в непрекъснат напредък. Печели признанието на публиката, както и на сътрудниците си, което е засвидетелствано посредством поредност от награди. През 2014-а Михаела взе участие и в танцовото риалити Dancing stars, дружно с някои от най-актуалните имена в шоубизнеса. Година по-късно излиза и дебютният й албум „ Инкогнито”.

 10. Маги Джанаварова Маги Джанаварова е победителка от третия сезон на „ Мюзик айдъл”. Тогавашният кмет на София Бойко Борисов участва на финала, с цел да поздрави персонално победителката.
Маги приключва музикална паралелка в СОУ „ Емилиян Станев” във Велико Търново, след което приключва и музикалната академия „ Панчо Владигеров” в София, със компетентност „ поп и джаз пеене” в класа на Алис Боварян. Победата в „ Мюзик айдъл” притегля интереса на продуцентската компания „ Вирджиния рекърдс” и малко по-късно тя става част от нея. Първият ѝ сингъл се споделя „ Трябва да знам” (2009), а след него идва и дуетът с Миро „ Светът е мой”. Малко по-късно Маги е определена за жена на годината в категория „ Музика” на известно светско списание. Същата година излиза и първият ѝ независим албум „ Първа стъпка”.
През 2012-а тя записва първата си ария като самопродуциращ се реализатор Call my name. Година по-късно е реалност и дуетът й с рапъра 100 Кила – песента се назовава „ Моето радио”.

Подготви Анелия ПОПОВА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР