Те са малки и почти незабележими. Но ако пак ви

...
Те са малки и почти незабележими. Но ако пак ви
Коментари Харесай

Чифтоядците са вече в България, въпросът е... на чорап и смърт

Те са дребни и съвсем незабележими. Но в случай че отново ви липсва някой чорап, значи живеят и у вас.

Чешката книга за деца " Чифтоядците " е в българските книжарници с марката на издателство " Изида " и превод на Красимир Проданов. Смешна, динамична, цялостна с завършения и непредвидени обрати, книгата е дело на чудесния креативен тандем: писателят Павел Шрут и художничката Галина Миклинова. Ето по какъв начин наподобяват съществата, които ни крадат по един от всеки чифт и на нас ни се постанова да го търсим. Пълнометражният анимационен филм е режисиран от самата Галина Миклинова:



Чифтоядците са странни и загадъчни създания, чието битие постоянно сме подозирали, въпреки и без доказателства. Основната им храна са... нашите чорапи. Но имат един значим принцип: постоянно изяждат единствено единия от чифта. Туламор-старши обаче желае да промени разпоредбите. Добре, че е Хихльо, който взема решение да отбрани достойнството на чифтоядците. В историята се намесват още разсеяният господин Лаврентий, както и смахнатият академик Къдрафиол. Но май и те ще си намерят майстора, когато на пътя им се изпречи ужасяващата чифтоядска тайфа на Дедерон Камата.

 Издателство
Издателство " Изида "

Това е премеждие, в което чорапите хвърчат на всички страни, а напрежението се повишава с всяка страница " Чифтоядците " бързо и елементарно се трансформира в фамилно развлечение и пристрастеност. Само отгърнете първата страница. Защото въпросът е... на чорап и гибел!
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР