Те са истински вълшебници, които всъщност не се нуждаят от

...
Те са истински вълшебници, които всъщност не се нуждаят от
Коментари Харесай

Хората, които сме харесали от пръв поглед, са вълшебни хора

 „ Те са същински вълшебници, които в действителност не се нуждаят от никаква магия. Това са особени, които могат да очароват от пръв взор със своята откровеност, невзискателност и близост “.

В живота на всеки от нас има такива хора. Хора, които сме харесали от пръв взор, и ние даже не разбираме за какво. Знаем едно – в сивия свят, който ни заобикаля, тяхното наличие е като ярка дъга, която притегля и ни прави по-щастливи.

Учените считат, че повода за привлекателността на такива хора може да е техният темперамент, специфична усмивка или даже прелъстителен външен тип, само че в по-голямата си част способността им да се харесват е сходна с магия, защото може да няма някаква явна причина.

Има хора със дарба да се харесват на другите съвсем от раждането си. Те могат съвсем неотложно да открият контакт с всеки …

Самото им наличие провокира положителни усеща и доверие. Тази магическа и спонтанна „ искра “ е по-ценна от всеки елмаз.

Искрени и същински хора

Всички знаем, че в случай че се опитваме да угодим на всички с цел да им се харесаме, тогава, най-вероятно освен няма да реализираме това, което желаеме, само че ще превърнем живота си в пъкъл. Това е безсмислено и мъчно може да се назова обикновено държание.

Но в това време виждаме, че измежду нас има хора, които на практика без никакви старания, без да се пробват да вършат това и не се пробват да насилват събития, незабавно влизат в положителен контакт с към 80% от всички хора, които срещат по пътя си.

Като предписание сме склонни да търсим лесни способи за пояснение и по тази причина нормално одобряваме, че повода за това е елементарна – да, тези хора са физически по-привлекателни от доста други. Всъщност главната роля тук играе нещо друго. Нещо, което участва в невербалния им език, нещо, което кара другите хора да споделят, когато ги видят: „ Той / тя е самата добрина и сексапил “.

В това е тайната – в откритото и приятелско държание, което оказва помощ да се откриват другарски връзки с други хора.

Скромността е най-привлекателната линия

Някои хора имат черти, които мигновено провокират напрежение измежду другите. И първата от тези неприятни черти на характера е наклонността постоянно да насочват тематиката на диалога към себе си, живота си и личните си проблеми.

Между другото, те въобще не се лимитират с това. Говорят гадни неща за другите зад тила им, нетактични са, възприятието им за комизъм стига до насмешки към други хора, прекомерно постоянно споделят „ аз “. Всички сме срещали такива.

Но има и други хора, които провокират благосклонност, без даже да се пробват. Хора, които се държат непретенциозно и учтиво през цялото време, че ни се желаят да бъдем с тях доста дълго.

Скромните хора умеят да извърнат внимание на другите. Ако поддържат връзка с някого, те демонстрират откровен интерес към думите на този човек. Те знаят по какъв начин да слушат събеседника и по време на диалог го гледат в очите …

А хората, които харесваме от пръв взор, постоянно са най-хубавите, откритите и спокойните, измежду всички, които познаваме. Те са толкоз открити и щастливи от всяко ново запознанство, че в тяхната компания се усещаме по този начин, като че ли се познаваме от дълго време. Чувстваме, че можем да отворим душата си пред тях  и да им доверим и най-съкровените си секрети.

В техния език на тялото и други невербални сигнали, изцяло липсват опити за доминиране и властване. Те не постановат мнението си и постоянно демонстрират еластичност. Те са просто олицетворение на неприкритост.

И още – хората, които са приятни във всяко едно нещо, си наподобяват по това, че рядко се оплакват, изискват или подлагат на критика. Те са скромни даже в обстановка, в която всеки различен човек към този момент би се надул като балон  от горделивост за своите достижения.

Да, има хора, у които това умеене безусловно е вписано в тяхната ДНК. И с цел да се харесват на другите, не е нужно да поставят старания. Но това не значи, че вие не можете да се научите на тези техни умения – можете, просто би трябвало в действителност да поискате.

И макар че въобще не е нужно да се харесваме на всички ( това е и невъзможно), можем да се научим да се харесваме по-добре и да откриваме по-тесни връзки с хората към нас.

Затова работете върху насърчаване на тези качества – и ще можете да докоснете сърцата на други хора.

cluber

Хората се появяват в живота ни неслучайно: някои стават благословия, други – урок

Това, което представлявате в този момент, е резултат от всичко, през което е трябвало да преминете. Всеки човек, който се появи в живота ни, идва с задача. Всичко е взаимосвързано, нали? Животът…

Цялата публикация

15-20% от хората са доста по- разнообразни от всички останали

 

Според откривателя на човешката сензитивност доктор Илейн Арон,  15-20% от хората са високочувствителни. Те постоянно усещат всяко произшествие доста по-силен, по-лесно е да бъдат афектирани. И още – тези хора…

Цялата публикация

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР