Те са едно от най-известните семейства в родния спорт. Той

...
Те са едно от най-известните семейства в родния спорт. Той
Коментари Харесай

Да наследиш шампиона: Бояна Радева и Боян Радев

Те са едно от най-известните фамилии в родния спорт. Той е първият повторен олимпийски първенец на България, а тя е измежду огромните очаквания в ските на България и към този момент има зад тила си куп оценки. Това, което ги свързва, е, че са дядо и внучка... и първенци. Те са Бояна Радева и Боян Радев.

Бояна стартира да се занимава със спорт, когато е на 4 години. Тогава татко ѝ предлага да я запишат на ски и... магията се случва. На пистата тя е щастлива, а в гените си носи шампионски дух - оня, който преди години оказа помощ на дядо ѝ да стане повторен олимпийски първенец.

" Моята внучка също е наследила това да бъде номер едно и не се помирява с втори-трети места! Не ги счита! И по този начин би трябвало да остане до края. Или ще стане доста огромна, или ще си стане втора-трета! ", поучава я дядо Боян.

Той не крие, че наследницата му в спортните среди носи огромна наслада на цялото семейство.

" Бояна има един доста мощен хъс в нея, като спортистка на тая възраст. Тя е доста нахакана душевен и изобщо не ѝ пука. Аз се гордея с нея доста и претърпявам нейните победи и загуби. Гордеем се с Бояна. Цялото семейство се гордеем. Всички сме подчинени на нейните победи. "

Бояна разкрива един от козовете си за сполучливо начало на кариерата - самообладанието и неналичието на терзание преди старта. А гордият дядо е безапелационен, че точно това я прави специфична.

" Големите достижения в спорта са или го можеш, или не го можеш. Или си същински, или си менте. Веднага се демонстрира кой е герой, кой не е герой. ", прибавя Радев.

Великият Боян Радев пък не крие, че претърпява спусканията на своята внучка по същия метод, по който се е радвал на своите олимпийски и международни трофеи.

Бояна е наясно, че мъчно може да реализира същото, каквото и нейният дядо, само че признава, че разказите за огромните триумфи я стимулират. Все отново тя е уверена, че ще успее да се изравни по достижения с него, тъй като те са семейство Радеви - родени, с цел да печелят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР