Те са едни от най-мистериозните реликви на нашата планета, но

...
Те са едни от най-мистериозните реликви на нашата планета, но
Коментари Харесай

Разкриват тайните на статуите на Великденския остров

Те са едни от най-мистериозните реликви на нашата планета, само че най-после учените може би са разгадали една от тайните, стоящи зад статуите на Великденския остров – за какво статуите са навръх това място?

Древните хора от Рапа Нуи издълбали и пренесли на ръка 900-те огромни скулптури – наречени моаи, на острова и вярвали, че те са виновни за земеделското изобилие и изобилието на храна.

Сега откриватели, които разкопават и изследват кариерата, където са изсечени множеството скулптури, са разкрили доказателства, че самият развой на кариерен рандеман на камъни в действителност усъвършенства земята и нейното изобилие.

Цивилизацията Рапа Нуи е една от най – мистериозните в историята

Изследователите, водени от Джо Ан Ван Тилбург, шеф на плана за проучване на Великденския остров, откриват, че кариерата Рано Рараку е била и значим селскостопански обект.

Екипът на госпожа Ван Тилбург е разкрил доказателства за развъждането на растения като банани, таро и сладки картофи на мястото.

„ Разкопките ни уголемяват нашата вероятност за чудатите скулптури и ни предизвикват да осъзнаем, че нищо, колкото и да е явно, в никакъв случай не е тъкмо по този начин, както наподобява.

„ Мисля, че нашият нов разбор хуманизира индустриалния развой на моаите, дава им смисъл. “

Специалистът по почвата Сара Шервуд добавя: „ Химията на почвата демонстрира високи равнища на детайли, които са основни за растежа на растенията и са от значително значение за високите добиви “.

Навсякъде другаде на острова почвата бързо се износва, ерозира, а детайлите, които хранят растенията непрекъснато понижават, само че в кариерата, с непрекъснатия нов приток на дребни фрагменти от дълбочина, генерирани от процеса на рандеман на камъни, има съвършена система за поддържане с вода, натурален тор и хранителни субстанции.

Изследователите анализирали две от статуите, които били изправени на мястото си в кариерата, и откриват, че те са издигнати, с цел да останат там.

Ван Тилбург споделя: „ Това изследване радикално трансформира концепцията, че всички стоящи скулптури в Рано Рараку просто чакат превоз от кариерата.

„ Тоест, тези и евентуално други изправени моаи в Рано Рараку са сложени на това място, с цел да подсигуряват свещеността на самата кариера.

„ Каменните скулптури са в основата на концепцията за плодородието и съгласно вярванията на локалните хора, наличието им тук подтиква производството на селскостопанска продукция.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР