Те са десет кратни и непобедими до момента, Световни шампиони

...
Те са десет кратни и непобедими до момента, Световни шампиони
Коментари Харесай

Световни супер звезди ще танцуват и преподават в България

Те са 10 кратни и непобедими досега, Световни първенци за експерти в общоприетите бални танци. Благодарение на БПТА и „ МАРС АРМОР “ ООД, буйните фенове, на тяхното изкуство у нас, ще имат неповторимата опция да се насладят онлайн на танцовото им шоу по време на ГАЛА вечерта на фестивала, която ще се организира на 26.10 от 20.00 ч., в зала ЕФЕ, в хотел Маринела. Те ще вземат участие и като лектори в просветителната стратегия на фестивала, включваща семинари по латино-американски и общоприети танци, на 27.10 от 14.30 ч.

Кои са Арунас и Катюша:



АРУНАС БИЖОКАС

Арунас е роден във Вилнюс, Литва. Започва да танцува когато е на 7 години. Майка му обича балните танци и по тази причина го завежда на първите му класове по танци, които стартират първо като образователна активност. Като млад Арунас пробва разнообразни спортове като футбол, баскетбол и плуване, само че в последна сметка той взема решение да остане в спортните бални танци. Арунас стартира да танцува с Едита Даниуте на 13-годишна възраст и има доста сполучлива кариера в юноши, младежи и дилетанти. Те вършат първите си финали на европейското и международното аматьорско състезание, когато Арунас е единствено на 19 години. След като стават международни първенци за дилетанти и печелят редица европейски и интернационалните шампионати, в това число най-престижния танцов фестивал в Блякпул, Арунас и Едита завършват партньорството си. Преди да се свърже с Катюша, Арунас се отделя за известно време от конкурсните танци и има време да се отпусне и да премисли какво желае да прави отсега нататък. „ Хубаво беше да имам отмора и да върша неща, за които нямах доста време, с цел да се оправя с интензивния график на тртенировките и надпреварите.” Само след няколко месеца обаче Арунас стартира да се състезава още веднъж, само че към този момент като експерт. Той взема решение да помоли Катюша да танцува с него и откакто тя приема предлагането му те образуват едно продължително и доста сполучливо партньорство довело ги до спечелването на невижданите 10 следващи международни трофеи за експерти по спортни бални танци.

КАТЮША ДЕМИДОВА

Катюша е родена в Москва, Русия. На 7-годишна възраст татко й я води в локалното читалище за уроци по бални танци. Той я записа и във фигурното пързаляне. Правенето на двете действия е било мъчно за Катюша и тя взема решение, че би трябвало да избере едното или другото. Скоро схваща, че танците са нейната страст; и с цел да бъде сполучлива, тя би трябвало да стесни фокуса си и да постави всичките си старания в танца. Превръщането й в експерт даже на 16-годишна възраст за нея има смисъл. След това тя стартира да се съревновава със своя преподавател като професионален танцьор. Катюша се насочва към Америка, с цел да продължи кариерата си с нови и вълнуващи благоприятни условия. След идването си в Ню Йорк тя бързо се свързва с Джонатан Уилкинс. Заедно с него танцува в продължение на 12 години, състезавайки се по целия свят във всички огромни надпревари по бални танци. След като печелят своето 10-то състезание по бални танци на Съединените щати, Катюша и Джонатан вземат решение да прекратят партньорството си и да се насочат към нови провокации в кариерата си.

АРУНАС И КАТЮША

Арунас и Катюша стартират да танцуват дружно през октомври 2007 година Тяхната двойка незабавно става неудържима мощ. След единствено един месец дружно Катуша и Арунас доближават до финала в шампионата на Охайо Стар Бал, а по-късно, два месеца по-късно вземат участие в Откритото състезание на Обединеното кралство, където се класират на второ място измежду най-хубавите танцьори в света. Това е необикновен резултат, който идва като изненада за доста хора, в това число за Арунас и Катюша, които работят доста интензивно, подготвяйки се за този шампионат, само че не чакат да получат такова високо класиране. През 2008 година те се утвърждават на върха на Професионалния бален танц, като се класират на второ място във всички огромни надпревари. Това е необикновено бързо нанагорнище за тях, само че още по-голям триумф им е съдбоносен през идната година. Арунас и Катюша печелят първата си купа на Световното състезание през септември 2009 година, откакто са танцували дружно по-малко от две години! Те са разчувствани да доближат до този връх на спортния танц, само че в това време усещат, че към момента имат какво да предложат и не престават да работят неуморно за възстановяване на танцуването си, като танцовите им осъществявания основават още повече наслада и неспокойствие за публиката. В своята дълга и сполучлива спортна кариера Арунас и Катюша печелят неведнъж и всички останали най-престижни шампионати по бални таци в света. През 2019 година на най-престижния фестивал по бални танци в света, Открития шампионат на Англия в гр, Блякпул, който те също печелят неведнъж, Арунас и Катюша афишират публично прекатяването на своята спортна кариера.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР