Те предлагат най-рано до месец октомври възнагражденията им да бъдат

...
Те предлагат най-рано до месец октомври възнагражденията им да бъдат
Коментари Харесай

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС ще дарят около 500 000 лв. за борба с коронавируса

Те оферират най-рано до месец октомври възнагражденията им да бъдат спрени

Близо 500 000 лв. ще дарят общинските съветници от ГЕРБ-СДС в битката против ковид и последствията от болестта, като за задачата ще се откажат от възнагражденията си. Това разгласи ръководителят на непрекъснатата комисия по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие и ръководител на групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет, съобщи БГНЕС.

„ Нашата самодейност е обвързвана с това да продължим зареждането на фонда за взаимност. Даваме си сметка, че след привършване на изключителното състояние ще има дълъг оздравителен интервал и в него също би трябвало да помислим за уязвимите групи в нашия град. Ето за какво вършим предложение, най-рано до месец октомври, възнагражденията да бъдат спрени. Те ще отиват в събирателната сметка на Столичната община за битка с ковид. Така ще може да подпомогнем както възрастни хора, по този начин и обществения бранш, здравните заведения и сферата на културата “, изясни Малина Едрева, която е един от вносителите на предлагането.

Очаква се предлагането да бъде гласувано от общинските съветници на 30 април. Малина Едрева се надява то да бъде подкрепено и от „ Патриоти за София “ и Българска социалистическа партия.

По сметката ще бъдат преведени близо 500 000 лева

Тя разгласи, че редом с това оферират да бъде основана и работна група, която ще направи разбор и ще предложи промени в правилниците на надзорните препоръки, които СОС би трябвало да одобри, откакто групата работи в идващите два месеца. Според нея предлагането на „ Демократична България “ възнагражденията на общинските съветници да се понижат с отчет е юридически парадокс, който не може да се случи, тъй като е в нарушаване на един закон и на Наредбите на Столичната община.

За тази цел е належащо да се създадат промени в правилниците, изясни Едрева и добави, че на това отдава и обстоятелството, че Методи Лалов от Демократична България не е подписал отчета на ГЕРБ-СДС, с който те желаят да се откажат от заплатите си.

Стана ясно още, че общинският консултант Анна Стойкова, която на 23 март беше призната във ВМА с ковид, към този момент е дала първа негативна проба. Очаква се да даде и втора такава, с цел да се смята за изчистена от болестта. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР