Те не са просто богати, а много, много богати. Общо

...
Те не са просто богати, а много, много богати. Общо
Коментари Харесай

10-те най-богати жени в света за 2018 година

Те не са просто богати, а доста, доста богати. Общо 256 дами попадат в тазгодшната класацията на най-богатите хора в света на списание „ Forbes “. А това е рекорден брой. Тяхното общо положение надвишава 1 трлн. $, или с 20% повече спрямо предходната година, изпреварвайки растежа в общата ранглиста.

Алис Уолтън се завръща на върха измежду най-богатите дами в света за 2018 година, откакто положението ѝ през последната година се е нараснало от 33.8 до 46 милиарда $. Дъщерята на създателя на Walmart – Сам Уолтън, се изкачва с едно място в общата ранглиста до номер 16, посредством значително на 43-процентния растеж в цената на акциите на веригата за търговия на дребно.

Въпреки че множеството от дамите в челото на класацията наследяват положението си, повече от една четвърт от представителките на нежния пол в подреждането съумяват да натрупат положението си сами. Техният брой доближава 72 за първи път, спрямо 56 година по-рано.

Най-богата жена в света, която не е наследила положението си, е Зу Кунфей от Хонконг, която разполага със 7.8 милиарда $. Нейната компания Lens Technology е водещ снабдител на сензорни екрани.

В челната десетка попадат единствено три европейки – германката Сузане Клатен и холандката Шарлен де Карвальо-Хайнекен, класирани и като едни от най-богатите дами на всички времена, и французойката Франсоаз Бетанкур Майерс, наследила голямото благосъстояние на майка си Лилиан Бетанкур, която умря през септември предходната година. и кои са 10-те най-богати дами в света за 2018 година.

1. Алис Уолтън, Съединени американски щати (Walmart)

Нетно положение: 46 милиарда долара

2. Франсоаз Бетанкур Майерс, Франция (L’Oreal)

Нетно положение: 42.2 милиарда долара

3. Сузане Клатен, Германия (BWM, фармацевтични продукти)

Нетно положение: 25 милиарда долара

4. Жаклин Марс, Съединени американски щати (сладкарски произведения, храна за домашни любимци)

Нетно положение: 23.6 милиарда долара
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР