Те не са полезни и на себе си, защото не

...
Те не са полезни и на себе си, защото не
Коментари Харесай

Колтуклиева за кабинета „Петков“: Те не са полезни и на себе си, защото не знаят как се управлява държавата

Те не са потребни и на себе си, тъй като не знаят по какъв начин се ръководи страната, разяснява във връзка кабинета „ Петков “ журналистката Соня Колтуклиева пред Скат тв. Тя призна, че в диалог с посланик, дълго пребиваващ у нас, е схванала, че администрацията на Байдън е изпратила у нас едно сполучливо трио – на смешник, див звяр и ковчежник.

„ Клоунът е Кирил Петков, който приказва безгранични дивотии, с цел да отвлича вниманието на хората. Медиите тичат след него, а в това време дяволитият министър на финансите Асен Василев, единствено си спомнете някогашният му съучастник какво споделя за него, че е извънредно интелигентен, само че е лъжец, той подрежда парите на страната, знае си по какъв начин. И ковчежникът, този прелестен ухилен като келнер в частен клуб Даниел Лорер, който прибра парите даже от министерството на соцлидерката Корнелия Нинова. Той прибра да управлява при него всички пари на страната и в действителност за първи път България се ръководи от толкоз хитроумно измислено трио, чиито конци се дърпат от Вашингтон “, заключи журналистката.

Колтуклиева разяснява и следствието за пране на пари при закупуването на къща в Барселона, по-известно като „ Барселонагейт “.

„ Обвинение към Бойко Борисов няма, а къщата е продадена “, акцентира Колтуклиева, като подсети, че при подозрение за пране на пари каталунските управляващи не биха разрешили продажбата.

„ Две магистратки, на кафе, си приказват. Между всичките простотии бяха загатнали за една къща в Барселона. Тогава проверяващият уебсайт „ Биволъ “ стартира да рови, не стигна до на никое място и спря “, посочи журналистката.

Тя призна, че е работила по тематиката с сътрудник от издание на Иво Прокопиев, а след това е предоставила материалите на колежката си Елена Йончева, която също не е разплела случая. По-нататък материалите изтичат във фейсбук, от където попадат в ръцете на Георги Георгиев от гражданско съдружие „ Боец “, което ги е получило наготово.

„ Историята с „ Барселонагейт “ на доста хора им се видя примамлива, с цел да могат да уязвят и компрометират тогавашния министър председател Борисов “, посочи Колтуклиева.

Тя означи, че от „ Боец “ са изпратили документите до испански медии, никой не се е поинтересувал, с изключение на една опозиционна испанска партия, а следствието не е стигнало до на никое място.

„ Миналата година един от забърканите в тази ситуация Йордан Христов получи публично писмо, че казусът се приключва. Лъжа е, че в България този случай не е разследван от прокуратурата “, уточни журналистката.

Според нея министър председателят Кирил Петков заплаща на 17 високо платени съветници и би трябвало да му кажат, че по случая са разпитвани както Борисов, по този начин и момичето от Барселона.

„ В цялата тази история, която е смехотворна, впечатлих се, когато разбрах, че ДАНС, на които разчитаме да откриват вътрешните врагове на демокрацията и да се занимават с пране на пари, те се занимават с пране на информация “, заключи Колтуклиева.

Тя акцентира, че този отчет на ДАНС, който е пробутан на медии и на самия министър председател, на обществото ни се показва като последна инстанция.

„ Това е чудовищно, по този начин се постъпва при фашизма и при комунизма. Добре че излезе представителят на Спецпрокуратурата и сподели черно на бяло пред публицистите защо става въпрос - за няколко листа на британски език. Защо не са на испански, тъй като това е доста специфичен език и той има нюанси в другите области – можеше някой да каже това не е каталунски испански. Забирате ли ДАНС в каква чудовищна операция е забъркан “, възмутена е журналистката.

По думите й създателите на тъй наречените Костинбродски скандал и аферата с къщата в Барселона са се пробвали да смажат ГЕРБ и да научат българите да се помиряват с операциите на изборите.

„ В цялата тази история, която е смехотворна, впечатлих се, когато разбрах, че ДАНС, на които разчитаме да откриват вътрешните врагове на демокрацията и да се занимават с пране на пари, те се занимават с пране на информация “, заключи Колтуклиева. Тя акцентира, че този отчет на ДАНС, който е пробутан на медии и на самия министър председател, на обществото ни се показва като последна инстанция.

„ Това е чудовищно, по този начин се постъпва при фашизма и при комунизма. Добре че излезе представителят на Спецпрокуратурата и сподели черно на бяло пред публицистите защо става въпрос - за няколко листа на британски език. Защо не са на испански, тъй като това е доста специфичен език и той има нюанси в другите области – можеше някой да каже това не е каталунски испански. Забирате ли ДАНС в каква чудовищна операция е забъркан “, възмутена е журналистката. По думите й създателите на тъй наречените Костинбродски скандал и аферата с къщата в Барселона са се пробвали да смажат ГЕРБ и да научат българите да се помиряват с операциите на изборите.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР