Те настояват преходът към декарбонизация да не започва от 2026

...
Те настояват преходът към декарбонизация да не започва от 2026
Коментари Харесай

От “Марица - изток” излизат на протест frognews.bg

Те упорстват преходът към декарбонизация да не стартира от 2026 година Недоволството ще се организира под надпис " Да защитим комплекс " Марица-изток ". Целта е да бъде чуто настояването за удължение на работата на въгледобива. Протестът се провежда от Сдружение “За Марица - изток ”.

 

Днес в Стара Загора би трябвало да се организира трета поредна среща, отдадена на бъдещето на “Марица - изток ”. Организатор на събитието е кметът на Живко Тодоров. Покана за присъединяване във форума е отправена до кметовете на засегнатите обитаеми места, Министерството на енергетиката, ръководителите и представители на синдикалните организации, както и на ТЕЦ-овете и " Мини Марица-изток ", Клуб на работодателя, КРИБ, и други.

 

Двете предишни срещи се организираха през юли. Във втория конгрес присъединяване взе министърът на енергетиката Румен Радев. Тогава той уточни, че Маришкият комплекс " Марица Изток " е комплициран, точно тъй като е комплекс, а освен въгледобив, не е единствено произвеждане на електрическа енергия от въглищя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР