Те наистина ни смятат за идиоти. Лошата новина е, че

...
Те наистина ни смятат за идиоти. Лошата новина е, че
Коментари Харесай

Идиоти сме. И те го знаят

Те в действителност ни считат за идиоти. Лошата вест е, че май са прави. След тоталната си излагация със заканите към Къдринка Къдринова Бетина Жотева контраатакува с безумното изказване, че журналистическият въпрос към нея бил хибридна офанзива. Вярно, каквато ни публицистиката, подобен ни и СЕМ-а. Не е загадка, че специалността ни боледува, обезсилена от всевъзможни зависимости. Но когато от журналистическо преминеш на чиновническо занятие, не е нужно да демонстрираш чак такова пренебрежение към пишещото приятелство. Да си чак толкоз злобен към някогашните си сътрудници е своебразна форма на еничарство. Пък и нали се твърди, че няма някогашни публицисти. Покойният Митко Цонев, който също извървя този път и се върна към специалността е образец, че всичко си е до индивида. Иначе декларациите и подписките са хубаво нещо, демократични принадлежности, но...доказано непродуктивни в наши условия. С декларация и подписка са завършвали не една и две публични драми. Както и с комисия.

Комисия ли споменахме? Амнистията, която Мирослав Боршош получи от Борисов му даде храброст, самочувствие и полет на фантазията да формулира нелепата словесна и най-много смислова структура, че офанзивата против него е офанзива против НДК и, Боже господи, председателството ни на Европейски Съюз. Какво ли целят заговорниците - някоя повърхност от тавана да падне на главата на клетия Жан-Клод Юнкер и да закрием Европейския съюз. Най-вероятно. Сега комисия ще бистри паралелно с прокуратурата, какъв брой е бил солен боршът и права ли е била Лили Павлова да разбърка тенджерата.

Друга комисия ще се катери по генералските еполети на президента Радев. Заради хипотетичното му лобиране за шведските "Грипен "-и. Хора, до неотдавна не влизали в асансьор, започнаха да изричат експертни отзиви за плюсовете и минусите на разнообразни марки и модели бойни самолети. И децата схващат, че ръководещите водят безсмислена война с президента, само че опитите тя да бъде облечена в някаква праволинейност не престават. Напълно ненужна, само че яростна война. Ситуацията е толкоз нелепа, че Борисов се усети и организира тушираща напрежението среща с Радев. Но Цветанов към този момент бе пуснал един откос и о.р. военният нямаше по какъв начин да не отвърне. И стартира вербални задявки с втория в ГЕРБ, което не подхожда на ранга му. А ръководещите, които предходната есен оставиха усещането, че съзнателно изгубиха президентските избори с обречената си кандидатура, още не могат да преглътнат, че това се е случило. И гледаме поредна пиеса - този път с комисия и изтребител. Щом аудиторията е подобаваща...

В градацията на парадоксите няма по какъв начин да не заеме видно място отбелязването на следващата годишнина от митингите против назначението на Делян Пеевски за началник на ДАНС. Какво тъкмо честваха тези хора - това, че към този момент не са показани парламентарно или че вместо да избодат очи, изписаха вежди на Пеевски и в този момент той, като се изключи че отново е народен представител, е измежду най-влиятелните и заможни българи.

Като натурален капак на гозбата ни от парадокси пристигна и новината, че компания на джебчийски главатар е ремонтирала Народното събрание за 2 милиона лв.. Което си е целокупно бюджетно преджобване на сите българи дружно. Май в действителност сме идиоти. И те го знаят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР