Те могат да се използват повторно в домове и вятърни

...
Те могат да се използват повторно в домове и вятърни
Коментари Харесай

Оценяват за 3 минути годността на батериите от електромобили

Те могат да се употребяват наново в домове и вятърни паркове

Използваните в електрическите автомобили акумулатори ще се правят оценка по-бързо за препрофилиране
(снимка: WMG, University of Warwick)

Изследователи от Университета Уорик са измислили по-бърз и по-евтин метод за оценка на акумулаторите от електрически транспортни средства, подлежащи на повторна приложимост и препрофилиране .

Учените са създали нова система за тестване на евентуалния живот на използваните акумулатори, в частност от електрически коли Nissan Leaf, с цел да дефинират дали те могат да се употребяват неведнъж.

Новият развой за оценка е доста по-бърз и по-евтин от употребяваните сега способи. Оценката на набор от модули за акумулатори може да отнеме единствено три минути, спрямо три часа при обичайните способи.
още по тематиката
Използвайки новия способ за оценка, японската автомобилна компания ще може да употребява наново голям брой акумулатори, конфигурирани в електрически транспортни средства в цяла Европа.

Въпреки че използваните акумулатори не са задоволително положителни, с цел да отговорят на условията за инсталиране в електрически транспортни средства, те могат да бъдат употребявани за други цели – да вземем за пример, за предпазване на електрическа енергия в домове или във вятърни паркове.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР