Те искат нова и смятат, че турчинът трябва да бъде

...
Те искат нова и смятат, че турчинът трябва да бъде
Коментари Харесай

Те искат великотурска империя да е господар на света

Те желаят нова и считат, че турчинът би трябвало да бъде стопанин на човечеството: така наречен " Сиви вълци " с техния вълчи привет, който припомня на хитлеристкия, са дейни освен в Турция, само че и в Германия.

Ръката е изпъната, показалецът и кутрето са изправени като уши, а палецът, междинният и безименният пръст образуват един тип зурла. Това е така наречен " вълчи привет " - опознавателният знак на турското ултранационалистическо придвижване " Сиви вълци ", за което се твърди, че прави насилия, стимулирани от расистки подбуди, написа Дойче веле.

Искат империя като Османската

Вълчата глава символизира устрема към великотурско владичество, като за пример е считана тогавашната Османска империя. При това " Сивите вълци " са дейни освен в Турция, а и в Германия. И то от дълго време. Така те носят отговорност за преместването в Германия на вътрешнотурски спорове като този с кюрдите.

А изключително обезпокоителен е фактът, че освен надъхани последователи на Ердоган без задръжки се поздравяват взаимно с така наречен вълчи привет. Оказа се, че поддръжници на ултранационалистическите " Сиви вълци " са и близки сътрудници на турския президент.

Вълчият привет разбуни духовете в Германия още предишния март, когато външният министър Мевлют Чавушоглу изпъна ръка във вълчи привет пред турското генерално консулство в Хамбург. Твърди се, че в предишното Ердоган също е показвал вълчия привет. Много от въодушевените му поддръжници го посрещнаха точно с този привет, когато в края на септември Ердоган дойде в немския град Кьолн, с цел да участва на тържественото разкриване на основната джамия на турско-ислямското съдружие " Дитиб ".

Сега в Германия се надига сериозна опозиция. След като Австрия взе решение за възбрана на вълчия привет, политици от ХДС и от Лявата партия упорстват Германия да наложи цялостна възбрана на ултранационалистическото придвижване.

Кристоф де Фрийс от ХДС изяснява, че за това има както политически, по този начин и юридически аргументи. " В Германия може да се наложи възбрана на противоконституционни знаци единствено в случай че преди този момент е била неразрешена и самата организация. Друг метод няма ", споделя Де Фрийс и акцентира незабавната нужда от възбраната на тази организация.

По неговите думи " Сивите вълци " са " дясноекстремистка фашистка организация, която със своите 18 000 членове е три пъти по-голяма от немската Националдемократическа партия NPD ". Тази организация съставлява сериозна опасност за нашия либерален ред, акцентира политикът от ХДС.

Сходно мнение застъпва и зам.-председателката на Лявата секта в Бундестага Севим Дагделен. Според нея вълчият привет освен може да бъде сравняван с хитлеристкия, само че и " Сивите вълци " се оказват една от най-големите дясноекстремистки организации в Германия. " Те имат един блян и това е нова великотурска империя. " Сивите вълци " пропагандират етнически шовинизъм и считат, че турчинът би трябвало да бъде стопанин на човечеството ", споделя Дагделен.

" Сериозна заплаха "

Сега на ход е немското вътрешно министерство. Тъй като става дума за съдружие, възбраната му е в компетенциите не на Конституционния съд, а на вътрешното министерство. " Аз съм оптимистично надъхан и считам, че предпоставките за възбрана са налице ", споделя политикът от ХДС Кристоф де Фрийс и дава образец със възбраната на рокерската тайфа " Османци Германия ". " Те също са ултранационалисти и също поддържат връзки с Турция, като редом с това имат структури в проведената престъпност ", споделя Де Фрийс.

Тъй като " Сивите вълци " поддържат контакти с турската политика и са считани за значими пропагандатори на Ердоган измежду живеещите в Германия 1,4 милиона турски гласоподаватели, процедурата по възбраната им може да усложни още повече и без друго разтърсените германско-турски връзки.

Но Кристоф де Фрийс е уверен, че в тази ситуация Германия би трябвало да се преценява само със личната си конституция: " Нашето разбиране е, че фашизмът, в каквато и да е форма, е една човеконенавистна идеология, която съставлява сериозна заплаха. Затова не можем да вършим никакви взаимни отстъпки ", споделя Де Фрийс.

При това, добавя той, " в тази ситуация си имаме работа с една организация, за която се твърди, че е виновна за голям брой политически убийства, атентати и терористични набези в Турция ". " Затова външнополитическите въпроси не трябва да преобладават ", заключава Де Фрийс.

Източник:.dnes.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР