Те ги използват по подходящ начин, използват ги ефективно, каза

...
Те ги използват по подходящ начин, използват ги ефективно, каза
Коментари Харесай

Джон Кърби: Американските касетъчни боеприпаси вече се използват ефективно от Украйна на бойното поле

" Те ги употребяват по подобаващ метод, употребяват ги дейно ", сподели Кърби по време на брифинг, когато беше запитан за касетъчните муниции, които Съединени американски щати изпратиха на Украйна този месец.

Кърби означи, че американската страна е получила първична противоположна връзка от украинците. В този подтекст той акцентира, че потреблението на тези муниции фактически е оказало влияние върху отбранителните обединения и маневрите на Русия.

Украинската страна съобщи в ОССЕ, че въоръжените сили ще употребяват касетъчни муниции извънредно в регионите, където са съсредоточени съветските войски във краткотрайно окупираните територии, като деликатно ще записват всички случаи, показва Укринформ.

Съединени американски щати считат, че касетъчните муниции, които се отварят във въздуха и изпускат десетки по-малки снаряди, ще оказват помощ на украинските сили да пробият съветските фронтови линии.

Над 120 страни са подписали интернационалната Конвенция за възбрана на касетъчните муниции, само че Съединени американски щати, Русия и Украйна не са измежду тях.

По-рано стана ясно, че главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни е разискал обстановката на бойното поле и даването на помощ за сигурността на Украйна с ръководителя на Обединения комитет на началник-щабовете на Съединени американски щати военачалник Марк Мили, съобщи Укринформ.

" Разговарях в детайли за оперативната конюнктура по цялата фронтова линия. Въоръжените сили на Украйна, макар извънредно комплицираните минни полета, основани от съперника и противотанковите заграждения, методично унищожават силите на съперника и не престават да организират настъпателни интервенции за деокупация на нашата територия. Имаме триумфи в няколко посоки. Нашите бойци са Герои ", написа Залужни в Телеграм.

По думите му по време на телефонния диалог е бил разискван и въпросът за доставки, свързани със сигурността на Украйна, в това число съоръжение и муниции.

" Благодарен съм на военачалник Мили и на целия народ на Съединените щати за мощната поддръжка и разговора, който ще продължим и в бъдеще ", акцентира Залужни.

Както бе обявено, по време на срещата на Контактната група по защитата на Украйна във вторник е било разисквано образованието на украинските водачи на Ф-16 и даването на Въоръжените сили на Украйна на спомагателни системи за противовъздушна защита, други оръжия и муниции, напомня Укринформ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР