Те ги изместиха малко по-рано, но пак има още време.

...
Те ги изместиха малко по-рано, но пак има още време.
Коментари Харесай

Борисов по Нова: Не бе, ще слушате и вие – няма само да ме питате глупости

Те ги изместиха малко по-рано, само че отново има още време. Така министър председателят Бойко Борисов отговори на въпрос какво става с аферата " Костинброд 2 ". Той отхвърли, че е застраховка говоренето за " Костинброд 2 " и дефинира, че " те се занимават единствено с това ".
" Ма с това ли се занимавате " – по този начин Борисов реагира на въпрос на Нова телевизия по отношение на вероятно недеклариран негов парцел. " Там, това което е оградено, беше прасето, кокошките, зайчарника ", добави водачът на ГЕРБ. По думите му, ставало въпрос за една стая, която още по времето на Николай Бареков като лице на ТВ7 била снимана, даже с дрон. Това е пристройка, която е част от заявеното ми като парцел в декларацията пред Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), а тази пристройка Борисов употребявал, с цел да посреща хора.
Премиерът не разреши уточняващи въпроси и изясни, че заменката, за която приказва Българска социалистическа партия – с братовчед му Радослав , имало данъчна инспекция по времето на последния мандат, в който социалистите управлявали т.е. кабинета " Орешарски ", като инспекторите даже проверявали пода и той не бил от махагон, както се било твърдяло. В последна сметка стана ясно, че заменка имало, осъществена от Радослав Иванов, само че на 12.10.2006, когато общинският съвет бил доминиран от Българска социалистическа партия. " Мъжът на госпожа Нинова работи в " Лукойл " – значи като се вдигне цената на горивата, той е отговорен по същата логичност ", акцентира Борисов, който смята, че " падението на тези женици към този момент е огромно. Иначе не са неприятни дами несъмнено, само че тая ненавист от кое място им се яви ". И обърна диалога в посока за какво Българска социалистическа партия прибирало парцели – връща, тъй като било взето. Тази партия ли ще желае правдивост, възмути се водачът на ГЕРБ.
По въпроса с къщата в Барселона и манекенката в нея, Борисов отвърна, че всички познават забърканите хора – " да вървят да си ги намерят ". Премиерът се върна и на тематиката с гръцкия остров, като се заяде, че Нова телевизия също го обявила и не призна, че анонсът е " Компромат ли е новината, че Бойко Борисов има остров в Гърция ". Когато Бойко Борисов прави нещо, той почва от гола поляна, акцентира министър председателят. " Живял съм и ще умра в тази къща в Банкя ", сподели Борисов и изиска да го заплюят, в случай че нещата се развият иначе.
По тематиката " Апартаментгейт " Бойко Борисов съобщи, че в никакъв случай не е подозирал, че е допустимо Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и така нататък да са създали такова нещо. В България медиите са първата власт, не четвъртата, е тезата на Борисов. На въпрос дали може да има още оставки и единствено това ли е решението на казуса, отговорът беше: " Всичко, което е взето непозволено, се връща ".
По въпроса къде е Цветан Цветанов, Борисов беше безапелационен – изтеглил го е обратно и след фразата му в „ Панорама ”, че нямало кой да го накаже, с цел да осъзнае какво е ситуацията.
Борисов заприказва и за избора на Лаура Кьовеши за европейски парламент, като съобщи, че социалистите са блокирали избора ѝ. Многократно в предизборните си изявления водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изрази поддръжка за Кьовеши. " Ще подкрепим тези, които ни поддържат Агенцията за труда (бел. ред. – да пристигна в България) ", заключи министър председателят по тематиката с предварителните сондажи за бъдещото на най-важните постове в европейските институции – ръководителят на Европейската комисия, ръководителят на Европейския парламент, ръководителят на Европейската централна банка и висшия представител на външната политика на Европейски Съюз. А по тематиката с общите български позиции в Европейски Съюз, Борисов не пропусна да захапе " Демократична България " и ги дефинира като " помагачите на комунистите ", които не пристигнали на работа, припомняйки по какъв начин Светослав Малинов не се яви на гласуването в комисия по пакет " Мобилност ".
Уникално или не, Борисов към този момент заприказва, че е докарал „ от 5 до 10 милиарда куб. метра ” газ по интерконектора с Гърция, само че публично потенциалът е от 3 до 5 милиарда куб. метра – вероятно нарастване зависи от създаване на спомагателни компресорни станции.
На въпроса за виталния стандарт – че като статистика разноските на българите, на семействата, са повече от приходите, министър председателят в действителност не отговори, като обърна тематиката за държавния бюджет и по какъв начин Българска социалистическа партия като е на власт, той бил на недостиг и какъв брой пари са дадени за хората с увреждания, инфраструктура, военни, полиция, учители. А по въпроса с концепцията за минимална европейска заплата, Борисов разяснява по какъв начин „ бедните българи ” на празник отивали в Гърция. Минималната работна заплата в никакъв случай няма да стигне – въпросът е да сътворяваме повече промишленост, да се подвигат заплатите, посочи министър председателят, съгласно който „ тези, които работят най-вече, са най-богати ”. А по въпроса с неговите персонални приходи, министър-председателят сподели, че превозът ми е безвъзмезден, стигат ми парите. Чак тук претендент номер едно за евроизборите Мария Габриел съумя да каже нещо и посочи, че единна ставка за Европа е немислима, а би трябвало да се основават условия за претовареност, като даде образец с IT бранша.
Попитан по отношение на новият бул. във Варна и по какъв начин той беше потънал още при първия огромен дъжд, отговорът беше: „ Качеството е чудесно ” и че против природата не може да се направи нищо.
. И шокира с изказванието, че сегашният основен прокурор Сотир Цацаров брани Българска социалистическа партия, а Българска социалистическа партия си избирала основния прокурор по принцип.
Блиц въпроси
На късия въпрос какво е Европа за него, Борисов отговори, че това е най-хубавото място за живеене. Като политик отвън ГЕРБ, на който се възхищава, министър председателят уточни зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.
Интересен отговор даде Борисов на въпроса има ли недостатък: „ Това, че на дърти години почнах да пуша, само че ще го унищожавам. Умен човек няма по какъв начин да пуши ”. Нямам най-хубав другар, продължи министър председателят и сподели, че през предишното лято не е почивал поради европредседателството и форматът 16+1 с Китай.
Няма да ми стигне времето да кажа с какво се гордея, добави министър-председателят. Срамувам се от това, което направихме през последния месец с тези нелепости, само че съм уверен, че няма повече да се повтори – човешко е да се сгреши, човешко е да се елементарни, съобщи Борисов, без да посочва директно абсурда „ Апартаментгейт ”. За последно Борисов плакал, когато майка му умряла. Ползвам асансьор в Министерски съвет, „ у нас немам ”, посочи министър председателят. Живея с децата. По принцип Станишев, водачът на ПЕС, е доста значим човек след неделя – тъй като би трябвало да се водят договаряния за лъчение на четирите огромни (председателите на Европейска комисия, Екологичен потенциал, ЕЦБ и външният министър на ЕС).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР