Те бяха млади, диви и различни. Бунтът беше в кръвта

...
Те бяха млади, диви и различни. Бунтът беше в кръвта
Коментари Харесай

Цветя от края на 80-те: къде са днес някогашните бунтари на българския рок

Те бяха млади, диви и разнообразни. Бунтът беше в кръвта им и беше горивото, което подхранваше музиката им. А тя, музиката, сложи началото на българската различна рок сцена.

Днес младите бунтари са пораснали и могат единствено да си спомнят с носталния за отминалите времена, за тълпите в Летния спектакъл, за записите в мазетата и за срещите на Кравай. 

Точно тази страст е уловил документалният филм " Рокендрол " на Борислав Колев. Ако сте познавач на българската рок музика и сте израснали с песните на  Ахат, Милена и Ревю, Контрол, Нова генерация, Ера, Ер Малък, Кале, Хиподил,   само че заради някаква причина сте пропуснали да гледате кино лентата " Рокендрол " от 2019 година, то ще имате опция да го откриете в . 

 o Facebook

Филмът е прочувствен музикален роман със мемоари на музиканти от гореспоменатите именити български рокгрупи, които с революционните и постоянно скандални за 80-те години на предишния век текстове разрушават публичните клишета в България от това време.

" Рокендрол " е богат и на визуални мемоари. Архивните фрагменти от дивите театрални изяви през 80-те ще ви изпратят назад към едно изцяло друго време и една рядка порода хора, които към този момент няма по какъв начин да срещнете през днешния ден.

 и eon.tv

Специалната видеотека на EON е мястото, където може да извършите това пътешестване обратно във времето по допустимо най-лесния и комфортен метод. 

Музикантите си спомнят си за опита на властта да ги " опитоми " , като им дава късмет за изява, за  еуфорията им след политическите промени в края на 1989-а, за надеждата и краха на фантазиите, за всеобщата емигрантска вълна от България към Запада.

Това е филм за историята на България през последните няколко десетилетия, пречупена през призмата на рока, в чието огледало се оглежда обществото.

Днес основните герои в тази история наподобяват изцяло разнообразни, само че в тях се крие спотаена същата искра.  Животът ги е отвял в неподозирани направления... някои от тях са свещеници, други политици, трети се занимават с бизнес. 

Ето къде се намират през днешния ден огромните бунтари на българския рок:
 Къде са през днешния ден тогавашните бунтари на българската рок сцена  Къде са през днешния ден тогавашните бунтари на българската рок сцена  Къде са през днешния ден тогавашните бунтари на българската рок сцена  Къде са през днешния ден тогавашните бунтари на българската рок сцена
Внушителна видеотека в комфортно за вас време с VOD:
Просто натиснете VOD – част от , на вашето отдалечено. Можете да търсите, преглеждате и подреждате заглавията съгласно вашите ползи и желания. Те са комфортно разпределени в обособени жанрове.  Каталогът се обновява непрестанно, тъй че в никакъв случай няма да скучаете. Филмовото наслаждение е обезпечено!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР