Те бяха идентифицирани бързо - не са НЛО Светещи обекти,

...
Те бяха идентифицирани бързо - не са НЛО Светещи обекти,
Коментари Харесай

Мнозина видяха светещи обекти в небето навръх Гергьовден

Те бяха разпознати бързо - не са НЛО

Светещи обекти, които минават в колона и изчезват след няколко минути, по този начин описаха мнозина очевидци странни светлини, видени в небето над България на връх Гергьовден.

Мнозина са помислили обектите за НЛО с извънземен генезис.

" Забелязахте ли към 40 светещи тела в небето над Благоевград!Бяха изцяло безшумни ", гласи обява в групата " Забелязано в Благоевград " във Фейсбук.

В Пазарджик оповестяват за следени 100 обекта. От обществените мрежи излиза наяве, че явлението е следено още в Македония, Турция, Гърция, Сърбия и Хърватска.

Мнозинството от мненията са шеговити, а съгражданите ни бързо съумяват да разгадаят мистерията.

Видените светлини са в действителност спътниците за световен интернет на Илон Мъск - " Старлинк ".

В мрежата могат да се открият няколко положителни уеб страницата, с които да се следи по кое време и къде минават спътниците от групировката на " Сатрлинк ", както и всички по-значими и забележими спътници в орбита. Пример за това са и.

Към този миг към 1 500 броя от спътниците за световен интернет на Илон Мъск са в орбита, което е повече от 10% от планувания им брой - 11 000. Те обаче орбитират по групи. Надморската височина, на която апаратите обикалят към Земята е сред 200 и 400 километра.

SpaceX започва ранната бета версия на " Старлинк " предходната седмица. Програмата, наречена Better Than Nothing Beta, коства 99 $ на месец, плюс авансово възнаграждение от 499 $ за стартовия комплект с нужното съоръжение.Избрани консуматори в Европа също имат опция да тестват сателитния интернет.





Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР