Значителни инвестиции в материалната база и повишаване квалификацията на персонала

...
</TD
>Значителни инвестиции в материалната база и повишаване квалификацията на персонала
Коментари Харесай

Нови пазари и големи инвестиции предвиждат общинските фирми в Русе

Значителни вложения в материалната база и повишение квалификацията на личния състав възнамеряват общинските търговски сдружения със 100% общинско присъединяване в капитала в Русе, оповестиха от локалната власт. 

Седем от общо осемте компании завършват годината с позитивен финансов резултат. Това са “Общински пазари " и шест лечебни заведения –  “Диагностично съвещателен център 1 – Русе ", " Медицински център 1 – Русе ", " Център по дентална медицина 1 – Русе ", " Център за психологично здраве – Русе ", " Комплексен онкологичен център – Русе " и " Специализирана болница за интензивно лекуване за пневмо-фтизиатрични болести доктор Димитър Граматиков – Русе ".

Единственото сдружение, което не осъществя позитивен баланс за 2022 година, е " Общински превоз – Русе “ ЕАД, което се изяснява със обществената функционалност, която то извършва.

Дружеството " Общински пазари ", което стопанисва 15 търговски обекта, за поредна година осъществя счетоводна облага. За 2022 година тя е в размер на 73 хиляди лв.. Приходите са образувани главно от отдаване чартърен на търговски площи и уреди, като през изтеклата година сдружението е внесло в бюджета на Община Русе 320 хиляди лв., от които дял в размер на 103 000 лв., прецизират от общината. През предходната година то е осъществило капиталовата си стратегия с реорганизация на Централния пазар, поправяне и възобновяване на пазар " Сан Стефано “ и създаване на ново комерсиално помещение. Дружеството е ангажирано и с организирането на Ледената пързалка и Русенския пролетен панаир, трансформирали се в обичайно забавление на русенци.

И през тази година от “Общински пазари " имат намерение да осъществят няколко плана.

Управителите на лечебните заведения са пред комисията, оценяваща финансово-икономическите им резултати, своите планове през настоящата година да създадат вложения в материалната база, в закупуване на здравна инсталация и техника, както и в повишение квалификацията на личния състав.

Комисията ще предложи на Общинския съвет всички общински търговски сдружения да бъдат освободени от внасяне на дял за финансовата 2022 година в бюджета на Община Русе, съобщи " banker.bg ".

С нови 24 рейса се усилва автопаркът на “Общински превоз Русе ". Те са закупени от белгийската марка Ван Хоол (VAN HOOL). Първите влизат в придвижване от 1 май.

Решението е продължение на политиката на кмета Пенчо Милков за укрепване на общинското дружество, с цел да може то да дава по-качествени транспортни услуги, което ще разреши преустановяване на договорите с частните компании и превръщането му в единствен транспортьор.

Автобусите ще бъдат въвеждани в употреба поетапно, след тяхното ребрандиране в наследник цвят за уеднаквяване на визията на автопарка на сдружението. Към сегашния миг те ще извършват всички нужни курсове, които не могат да се извършват от тролейбусите и електробусите. На идващ стадий те ще обслужват автобусни линии, които сега се извършват от частни превозвачи, само че следва да бъдат предоставени на “Общински превоз ", а след това рейсовете ще се употребяват и за реализирането на новата транспортна скица.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР