Зала “Оптимум на бул. Менделеев/Асеновградско шосе ще бъде съборена и

...
</TD
>Зала “Оптимум на бул. Менделеев/Асеновградско шосе ще бъде съборена и
Коментари Харесай

Нов огромен жилищен комплекс правят в Пловдив

Зала “Оптимум " на бул. Менделеев " / " Асеновградско шосе " ще бъде съборена и на нейно място ще се настани 16-етажен блок, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.  Община Пловдив към този момент е издала позволение за градеж на 21.04.2022, а вложител е Георги Чалъмов, притежател на компания “Гербера " ООД. Той е закупил парцела и залата, както и съвсем всички прилежащи парцели на юг от към 50 дка. От уеб страницата на компанията е видно, че там ще се строи следващият бетонен мастодонт. На базата на строителните позволения той към този момент е стартирал първата част на комплекса - " Гербера 4 ".

Имотите в зоната са били с предопределение СОП - за промишлено и складово строителство, като едвам 20% от застроената повърхност е могла да е за жилищни потребности. Затова вложителят внася в Общината искане за допускането на нов Подробен устройствен план – ПРЗ за зоната, за смяна на статута на парцелите съгласно новия Общ организационен проект.

На последната общинска сесия основният проектант на Пловдив внесе искане в Общинския съвет за смяна на зоната съгласно новия Общ устройствен план. С 18 гласа “за ", 1-против и 15 “въздържали се " съветниците гласоподаваха допускането на Подробен устройствен план – ПРЗ. Така става допустимо строителството на 16-етажен блок /48 метра/, застрояването е до 50%, кинт 3,5, озеленяване 40% и 100% за паркиране. Това се отнася и за прилежащите имоти, които се купени от Чалъмов. Върху тези 50 дка могат да бъдат издигнати повече от 20 нови здания, 16-етажни или даже повече.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР