За десета година подред от Организация за закрила на българските

...
</TD
>За десета година подред от Организация за закрила на българските
Коментари Харесай

Организират факелно шествие в Бургас

За десета година поред от " Организация за протекция на българските жители " /ОЗБГ/ провежда обичайното факелно шествие за град Бургас, което е в памет на Васил Левски. Тази година се навършват 151 години от обесването на Апостола на свободата.

Планирано е шествието да стартира в 18:00 часа на 19.02.2024 година Началната точка ще бъде пред Община Бургас. От там по бул. " Алеко Богориди “ ще се насочим към " Морската градина “, където ще навлезем и ще се отправим към паметника на Дякона.

На паметника жителите ще имат опция да положат цветя и венци. Председателят на ОЗБГ, както и други искащи, ще държат тирада, след което ще има минута безмълвие в памет на Апостола. С това факелното шествие ще приключи. След края на събитието не е очакван общ маршрут за връщане, а всеки жител независимо си потегля.

На факелното шествието е планувано да има избран брой факли, които ще бъдат запалени по пътя към паметника на Васил Левски, национални флагове на Република България, плакати и транспаранти. Ще бъдат поканени други неправителствени организации, жители, представители на медии. Всички останали, които изявят предпочитание да се причислят - също са добре пристигнали. Броят на хората, които се чака да участват, е към 100 индивида.

Шествието ще продължи 60 минути. В това време се включва времето за събиране на искащите, тяхното напредване до паметника, тирада пред паметника и поднасяне на цветя и/или венец, в случай че има такива.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР