За 16-та поредна година в Благоевград се проведе церемония по

...
</TD
>За 16-та поредна година в Благоевград се проведе церемония по
Коментари Харесай

За 16-та поредна година в Благоевград раздават награди в памет на убитата от мафията ирландска журналистка Вероника Герин

За 16-та поредна година в Благоевград се организира гала по награждаването на публицисти в състезанието " Сърце и слово против опиатите “ в памет на ирландската журналистка Вероника Герин, убита от наркомафията, тъй като разобличава тяхната работа. Това сподели за Blagoevgrad24.bg  Магдалена Рахова, ръководител на Общинския съвет по наркотични субстанции.

Събитието се провежда по концепция на Общинския съвет по наркотични субстанции и доктор Теменужка Любенова, която беше дълготраен ръководител на съвета, с поддръжката на Община Благоевград и посолството на Ирландия в Република България.

Тази година над има над 40 номинации в три категории – " Печатни издания “, " Електронни медии “ и " Документално кино “.

" Всеки един от номинираните заслужава премия. Журито беше извънредно затруднено. Всички номинирани получават грамота, а тези, които са с огромните оценки получават плакет и грамота с лика на Вероника Герин. Това е нашето " Благодаря “ към тези публицисти, тъй като в действителност проверяващата публицистика е доста сложна, заради което малко публицисти работят в тази област. С течение на годините самият конкурс се развива, започнахме да обръщаме взор към тези публицисти и писатели, които творят в посока национализъм и вяра, тъй като за нас в основата на същинския човек стои да бъде построена любовта към жанр, татковина, към същинските човешки полезности. Едно дърво с дълбоки корени е стабилно на бурите на времето “, сподели още Рахова.

Официални посетители на събитието бяха кметът на Община Благоевград Методи Байкушев, който е и хазаин на събитието; Председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков; Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, представители на разнообразни институции, измежду които съд, прокуратура, полиция и други.

Председател на журито е Румен Бояджиев, шеф на Международната асоциация за битка с наркотрафика и наркобизнеса, а членове са доктор Теменужка Любенова, Магдалена Рахова, доктор Марияна Шехова-Канелова, Лина Попова, Анелия Ангелска и Светла Борисова, която е книжовник.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР