Всяка година утайките на Пловдив са 20 000 тона. Сега

...
</TD
>Всяка година утайките на Пловдив са 20 000 тона. Сега
Коментари Харесай

Борисов: Открил съм стотици пречиствателни станции, но винаги за Пловдив е най-модерното

Всяка година утайките на Пловдив са 20 000 тона. Сега с пречиствателната  станция те се обработват в метантанковете и ще се създава метан и посредством когенерация и ще се създава 50 % електрическа енергия от нужната електрическа енергия на станцията. Това стана ясно при визитата на и народни представители от ГЕРБ през днешния ден в Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Досега утайката се обезводняваше и се депонираше, само че не можеше да се обработи и не можехме да я използваме ", посочи представител на станцията, той уточни, че количеството наслойка фрапантно ще е се понижи

Ще се употребява и термична апаратура за изсушаване на утайки, в допълнение и соларни съоръжения за изсушаване, което позволява впоследствие да се изгаря в Топлоелектрическа централа или в циментов завод. по този начин се затваря целия цикъл, т.е. няма да има наслойка, която няма да има какво да се прави.

" Открил съм стотици пречиствателни станции, само че постоянно за Пловдив е най-най- най-модерното. 20 000 тона утайки се депонираха в почвата, в този момент метанът в станцията се трансформира силата. Това обхваща 450 000 индивида и в допълнение селата от родопската яка. Това е голям план за 120 милиона. Това са последните неща, които ние започнахме и довършваме. Няма да има какво да откриваме следващите години, тъй като нищо не се работи, обърна се към кмета на Пловдив.

" Зад нас е всичко, което сме работили като държавно управление, като община. След станцията в Марица ще се излива чиста вода, риболовците могат да идват. ", допълни най-после Борисов.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР