Всъщност ние вече от 2 години сме в президентска република.

...
</TD
>Всъщност ние вече от 2 години сме в президентска република.
Коментари Харесай

Любен Дилов: Всъщност ние вече от 2 години сме в президентска република

Всъщност ние към този момент от 2 години сме в президентска република. Това сподели по време на брифинг в Бургас националният представител от ГЕРБ/СДС Любен Дилов, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ". Поводът за коментара му бе импортираното в Народното събрание съобщение от " ИТН " за старт на подписка за Велико национално заседание. Инициаторите му желаят да се организира народен референдум за смяна на формата на ръководство в страната - от парламентарна в президентска република. 

" Проектът на Слави Трифонов планува това, което президентът прави сега. Човекът, който има директен интерес от перманентна парламентарна рецесия, е Румен Радев. Аз не го укорявам за това, само че е истина, че неговите старания са в тази тенденция ", уточни Любен Дилов.

Според него от 2 години се следи опитът на президента да преструктурира цялата политика и да основе нов ляв план. " Беше ясно, че, в случай че Христо Иванов предложи кабинет, той ще бъде определен, по тази причина се направи по този начин, че мандатът да отиде в Българска социалистическа партия – по този начин е несъмнено, че кабинет няма да има. Това е жертван ход ", добави националният представител.   

По думите му опитът за основаване на нова левица минават през " обезкървяването " на Българска социалистическа партия. " Той опитва с " Продължаваме промяната ", единствено че те вместо левица се оказаха леваци и не можаха да му изпълнят плана. Под въздействието на Политическа партия бяха признати някои от най-левите закони в България ", сподели още Дилов.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР