Внимавайте с промоциите, които пускат магазините. Това заяви пловдивчанка и

...
</TD
>Внимавайте с промоциите, които пускат магазините. Това заяви пловдивчанка и
Коментари Харесай

Пловдивчанка: Внимавайте с промоциите!

Внимавайте с промоциите, които пускат магазините. Това съобщи пловдивчанка и постоянна читателка на  Plovdiv24.bg. Тя реши да се свърже с редакцията ни, с цел да опише за преживелица и с цел да предизвести купувачите да обръщат по-голямо внимание на стоките, които пазарят. Ето защо тъкмо става въпрос:

Във вчерашния ден(28 декември) със сина ми се разходихме и минавайки около магазин Кауфланд в " Тракия " взехме решение да напазаруваме. Една от покупките беше огромен пакет чипс, който беше понижен от 4.89 лева на 2.79 лв..

По пътя ми направи усещане, че е много лек и ми се стори полупразен, само че то при пакетите чипс мъчно може да се откри това, защото в тях има въздух, като защитна мярка от натрошаване на наличието.

Като се прибрахме у дома, взех решение да премеря тежестта на пакета чипс с домашната електронна везна.

За мое удивление показанията бяха 127 грама или това е по-малко от половината от тежестта, което би трябвало да е наличието и което е разказано на пакета, а точно - 260 грама. За всеки случай претеглих още две артикули, готово пакетирани, с цел да ревизира дали везната работи вярно. При тях показанията на тежестта бяха наред.

Решихме да се върнем във въпросния магазин. Служителката на " Информация " беше общителна и незабавно ни върна парите, без да разпитва и без да задава спомагателни въпроси. Все отново попитахме каква е процедурата, която следва, а тя ни изясни, че ще предупредят производителя, защото магазинът продава въпросната стока към този момент опакована.

Решихме да забележим дали инцидентно партидата не е некачествена. Пакетите, които взехме от въпросния кашон, очевидно бяха добре напълнени. Дори взехме един случаен, който премерихме на теглилката за плодове и зеленчуци в самия магазин. Проверката сподели тъкмо толкоз, колкото трябваше да тежи - 269 грама.

Случката е показателна за това по какъв начин дори и търговците да нямат виновност, то потребителите би трябвало да са нащрек и при най-малкото подозрение да осведомят и алармират, с цел да предотвратят други сходни неприятни случки. Защото в този момент става въпрос за чипс, само че на следващия ден финансовата загуба може да не е 2,80 лв..

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР