Вероятно ще има леко увеличение на цените за шезлонг и

...
</TD
>Вероятно ще има леко увеличение на цените за шезлонг и
Коментари Харесай

Концесионерът на плажа в Крайморие: Ще има увеличение на цените за шезлонг и чадър

" Вероятно ще има леко нарастване на цените за шезлонг и чадър на плажа ". Това съобщи Николай Димитров, концесионер на плажа в Крайморие. Той самият ще усили единствено с 1 лев цената на шезлонга. Има плажове, за които са сключили контракти за 6 лева на чадър и 7 лева чадър и шезлонг, и тя не е настояща все още, посочи Димитров.

Той изясни, че концесионерите на плажове нямат опция да усъвършенстват личния състав.

" По контракт имам обвързване да назнача 10 спасители и 3 медицински служащия. Заложената цена при мен е 10 лева за чадър и 10 лева за шезлонг. Не мога да сложа надценка на тази цена, мога единствено да предложа за по-ниска ", сподели концесионерът.

По думите му от Асоциацията на концесионерите приготвят пакет от оферти, които да облекчат и тях, и клиентите.

" Предложихме с това, с колкото ще понижим цената на концесионните услуги, с толкоз да бъде понижен и част от наемите. Цената на подписаните контракти за концесия на даден плаж към този момент не е настояща ", изясни Димитров пред bTV.

Той даде образец с цените на режийните – " плащали сме 3,6 за кубик вода, тази година ще плащаме 5,40 лв. за кубик. Цената на тока за компаниите – тези съвкупности утежняват цените ".

Димитров сподели, че не постоянно цената, на която е подписан контракта, е използвана.

" В контракта за наем се отбелязва само каква наемна цена ще предложиш. Когато става въпрос за концесия, тази цена е от главно значение, с цел да спечелиш даден търг. Убеден съм, че цена от 100 лв. за чадър и шезлонг няма по какъв начин да бъде изискана от клиенти. Това, евентуално, е с цел да предотвратят огромната инфлация. 17,8% е заложения показател на инфлацията, който ще платят концесионерите. Всеки самичък ще реши ", изясни Николай Димитров.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР