Вече е възможно да подадете заявление за смяна на лични

...
</TD
>Вече е възможно да подадете заявление за смяна на лични
Коментари Харесай

Кампания Времето ти е от значение популяризира е-услугите в Русе

Вече е допустимо да подадете заявление за промяна на персонални документи, да си извадите удостоверение за съдимост, да заявите разпределяне на помощи към Агенцията за обществено подкрепяне без да ви се постанова да излизате в работно време, без да губите време - а онлайн, от всяко място, в комфортно за вас време. Най-новата опция е да подадете онлайн заявление за еднократна помощ за възпитаници. Над 450 са електроните услуги, осъществени с европейски средства, които към този момент са налични за жителите и бизнеса, изясни Габриела Стефанова, специалист в Областния информативен център – Русе, пред публицисти. Информацията беше оповестена и на уеб страницата на Община Русе.

На конференция през днешния ден тя представи  кампанията " Времето ти е от голяма важност “ на стратегия " Добро ръководство “, чиято цел е да разпространява електронните услуги, потребността да станем цифрови жители, с цел да използваме опциите на електронното държавно управление. Така освен се икономисва времето на бизнеса и жителите, само че и се понижава административната тежест и цената на услугите, ускорява се контролът. Цялата тази информация дружно с линкове за достъп може да се откри на особено основаната страница на кампанията Facebook “Времето ти е от голяма важност “ . Ключови услуги и осведомителни системи ще бъдат показани в YouTube канала на Дирекция " Добро ръководство “.  

За облекчение на потребителите по оперативната стратегия е създаден Единен портал за достъп до електронни административни услуги към Министерството на електронното управление- egov.bg. В презентацията си Стефанова изясни какви са методите за достъп до него: посредством Квалифициран електронен подпис (КЕП), Мобилен електронен подпис (КЕП), ПИК на Национална агенция за приходите, ПИК на Национален осигурителен институт. С едно от тези средства за идентификация, можете да влезете да вземем за пример в категория " автомобил “ и да видите по кое време ви изтича гражданската отговорност, да я платите онлайн или пък да си купите винетка. Ако имате публикуван фиш, да го платите. Правите информации и по електронен път  заявявате приемане на уверение за наследници,  за фамилно състояние, плащате налози, такси, осигуровки,  подавате заявки за приемане на обществени услуги, за разкриване на компания и така нататък

Електронните услуги в портала за групирани по епизоди в живота. От страницата можете да заявите издаването на документи както от държавните, по този начин и от общинските и от регионалните администрации.

Община Русе да вземем за пример предлага 144 онлайн услуги. Към момента през egov.bg са налични 1823 е-услуги, 1215 от които са електронни административни услуги. Към портала са присъединени 502 администрации.

Оперативна програма " Добро ръководство “ е главният инструмент за осъществяване на е-управление, на административна и правосъдна промяна. С поддръжката на " Добро ръководство “ са финансирани 666 плана, от които 56 - ориентирани към електронни услуги и осведомителни системи.  Едни от най-значимите измежду тях са сайта eGOV.bg на Министерство на електронното ръководство (МЕУ), Агенция Митници, Министерство на вътрешните работи, новия портал на Национална агенция за приходите, ЦАИС (Национален център за информация и документация), ЕОП на Агенцията за публични поръчки, E-Apostille на Национален център за информация и документи (НАЦИД) и други

Основното обръщение на акцията е:

" Идентифицирай се цифрово - Направете си електронен автограф,

Информирай се - Последвайте FB страница “Времето ти е от голяма важност “ и

Използвай електронни услуги – защото… Времето ти е от голяма важност!
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР