Вчера служителите от ДАИ - Пловдив започнаха безсрочна ефективна стачка

...
</TD
>Вчера служителите от ДАИ - Пловдив започнаха безсрочна ефективна стачка
Коментари Харесай

Чиновник от Пловдив: Няма да се учудя, ако хигиенистката взима повече пари от мен

Вчера чиновниците от ДАИ - Пловдив започнаха безсрочна ефикасна стачка започнаха. Стачката е част от националния митинг в системата на ИА " Автомобилна администрация " в цялата страна

Исканията на чиновниците са за равно заплащане за изпълняващите идентични функционалности и заемащи еднакви длъжности; увеличение на главните работни заплати с 30%; назначение на най-малко още 200 инспектори за пътен надзор, чиновници за административно обслужване и такива с юридическо образование; обезпечаване на качествено работно и униформено облекло на всички служащи и служители; възстановяване изискванията на труд, възобновяване на материалната база и осигуряване на съвременно и качествено техническо съоръжение.

" Работата, която правим, не е незадоволително платена. Извървяхме процедура за ефикасни протестни дейности, имаме и арбитражно съглашение, съгласно което ние нямаме право да преустановяваме работата в организацията, само че можем да я изпълняваме с понижен размер ". Това съобщи пред Plovdiv24.bg Стойчо Стойчев, контрольор към Държавната автомобилна ревизия - Пловдив.

Гергана Харизанова работи в държавната автомобилната организация от 13 години. За това време единствено един път е имало актуализация на заплатите им.

" Заплатите са ужасни ниски. 1000 лева ми е чистата работна заплата. Максимум за две седмици стига, тъй като имам и щерка, която е гимназистка и разноските са големи. Даже няма да се учудя, в случай че хигиенистката, която работи при нас, взима повече пари от мен “, изясни пред bTV Гергана Харизанова.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР