В СУ Христо Ботев“ днес се проведе спортен празник, посветен

...
</TD
>В СУ Христо Ботев“ днес се проведе спортен празник, посветен
Коментари Харесай

СУ Христо Ботев посвети спортен празник на 130-ата годишнина от пристигането на швейцарските учители в България

В СУ " Христо Ботев “ през днешния ден се организира състезателен празник, отдаден на 130-ата годишнина от идването на швейцарските учители в България. Те слагат началото на систематичното учебно физическо образование в България и имат голям принос за развиване на спортното придвижване и образование на българската юноша в родолюбие, хуманни полезности и гражданска просвета.

Официални посетители на празника бяха зам.-кметът на община Русе Борислав Рачев и гл. ас. доктор Валери Йорданов, началник катедра физическо образование и спорт към районно управление (на МВР) " Ангел Кънчев “, заяви Община Русе.

" Нека отбелязването на тази годишнина бъде мотив за горделивост и ентусиазъм за всички, които са ангажирани с образованието и спорта,  учредени в огромна степен на традициите и полезностите, заложени от швейцарските учители “, с тези думи зам.-кметът се обърна към учениците и техните преподаватели.

Програмата на спортното събитието включваше разнообразни надпревари – баскетбол, футбол, волейбол и вортекс. Много страсти измежду учениците провокираха преносимите игри –теглене на въже и национална топка. Отличилите се участници в обособените надпревари бяха наградени с купи, медали и грамоти.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР