В Ловна дружина Тополово“ към Ловно-рибарско дружество Сокол - гр.

...
</TD
>В Ловна дружина Тополово“ към Ловно-рибарско дружество Сокол - гр.
Коментари Харесай

Ловец от Асеновград застреля звяр в Родопите и се нареди до Бай Тошо

В Ловна тайфа " Тополово “ към Ловно-рибарско сдружение " Сокол - гр. Асеновград в териториалния обсег на ДГС Асеновград бе отстрелян глиган с трофей, който е оценен със 150,34 точки по CIC. На трофея е присъден златен орден от оценителна комисия към Регионална дирекция по горите - Пловдив.

Късметът да добие капиталния трофей е на 55 годишния ловджия Илия Димитров от Асеновград. Ловец е от 24 години и е с над 15 отстреляни диви прасета до момента.

Дивата свиня е отстреляна при колективен лов в северните елементи на централни Родопи. Такъв мощен трофей носи генетичните заложби на Кормисошката линия на дивата свиня, която е присъща с необятните си долни зъби, които при оценка дават най-вече точки. 

Трофеят е скъп и поради обстоятелството, че е придобит в условия на разпространяване на заболяването " Африканска чума по свинете “, засегнала огромна част от популация на този тип дивеч в България.

" Всичко беше като в риалити - нямаше нищо нагласено, беше същинска гонка. Животното не е чакано на хранилка, а беше гонено от кучета. В един миг чух джавкане на ловните ни кучета, които се опитваха да подкарат дивеча към нас. На животното му омръзна да го тормозят, скочи, изгрухтя, подгони приближилите го кучета, а след това с лек тръс се насочи към мен. По джавкам на гончетата разбрах по какъв начин се движи. Вълнението ми нарастваше. На 40-50 м от мен изскочи глиган. Трудно е да се стреля по този начин в придвижване, само че съумях с един изстрел да го поваля ", описа пред " " Димитров.

Със своите 150,34 т. трофея от дива свиня Димитров се подрежда на второ място в България. На първо място е трофеят на Тодор Живков от 1986 година оценен на 158,20 т. отстрелян на територията на ДЛС Кормисош. На трето място остава трофеят от 150,30 т. на Христо Русков, придобит през 1982 година в Странджа.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР