В Деня на вярата, надеждата и любовта в Бургас отвори

...
</TD
>В Деня на вярата, надеждата и любовта в Бургас отвори
Коментари Харесай

Тони Димитрова пя и бе водеща на откриване на болница

В Деня на вярата, вярата и любовта в Бургас отвори порти най-модерната онкологична болница в България- Национална онкологична болница " Дева Мария “. За да покажат съпричастност, на тържеството участваха ръководителят на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание проф. доктор Костадин Ангелов, депутати от всички политически сили, регионалният шеф на Бургас Пламен Янев, кметът на Бургас Димитър Николов, общински съветници и кметове на съставни общини, представители на всички институции, ангажирани със опазването на здравето.

Водещ на събитието бе най-любимата бургаска певица Тони Димитрова, която откри с акапелно осъществяване на " Песен за вярата “ и изясни непривичната за нея роля с персонален претекст. " Сигурно се питате какво върша през днешния ден тук? И моето семейство преди време стана жертва на този камшик - рака и с цялото си сърце поддържам самодейността за национална онкологична болница тук в Бургас. “. Тони Димитрова прочете приветствен адрес от министъра на опазването на здравето проф. доктор Христо Хинков, който подсети, че удовлетворението на пациентите е съществена цел на всички и има вяра, че в Национална онкологична болница " Дева Мария “ ще даде най-хубавите благоприятни условия за навременна диагностика и сложно лекуване на злокачествени формирания.

Каква е задачата на Националната онкологична болница " Дева Мария “ описа нейният собственик- Семир Абумелих. " Имаше време, в което бургазлийки раждаха в други градове-с построяването на университетска болница " Дева Мария “ обърнахме това придвижване към Бургас и през днешния ден тук раждат дами от други градове. Това ще създадем и с онкоболните пациенти. Много хора търсят лекуване в Турция. Когато татко ми се разболя, ние направихме същото- отидохме в Истанбул. Обаче аз имам друго око и виждам на нещата по друг метод. И се замислих- на нашите лекари нищо не им липсва, с цел да лекуват по " турския “ метод. Инфраструктурата, обаче, смъква от тяхното равнище. Седнах още тогава и си споделих – това може да се случи и в България, дори по-добро от Турция. Резултатът към този момент е забележим - допустимо най-хубавата техника е вложена в тази болница. Моята персонална упоритост оттук насетне е единствено една-да успеем приблизително да увеличим продължителността на живот на онкоболните с 5 години. “

В своята тирада проф. Ангелов се върна няколко години обратно, когато за първи път се е срещнал с концепцията на Семир Абумелих. " Преди няколко години когато се срещнахме с господин Абумелих, той ми сподели, че желае да направи такава болница, че никой да не си води родителите или околните в чужбина. Днес разбирам, че е човек, който сбъдва фантазиите си. Пожелавам на лекарите да имат по-малко пациенти, а на пациентите- да намират изцелението, за което са пристигнали. “ Кметът на Бургас Димитър Николов дефинира събитието като историческо. " Освен голямата инвестиция в съоръжение, във високообразовани фрагменти, това е една огромна вяра за нас, тъй като тук ще се лекуват пациенти освен от Бургас и района, тук ще се лекуват пациенти от цялата страна и от чужбина. " Градоначалникът подари на Семир Абумелих статуетка на настойника на Бургас - Св. Николай Чудотворец с благопожелание в новата болница да се творят чудеса. С поздравления към управлението на профилираното звено и гостите на тържеството се обърнаха и регионалният шеф на Бургас Пламен Янев и съоснователят на центъра за поддръжка на онкоболни пациенти " Дара Хелп “- Невена Манолова.

За да прережат лентата и да слагат публично началото на Национална онкологична болница " Дева Мария “, с изключение на проф. доктор Ангелов, господин Николов и господин Янев, Семир Абумелих предложения брачната половинка си Камал и децата си Софиян, Хюсеин и Мериам, които са неразделно до него в осъществяването на плана.

Национална онкологична болница " Дева Мария “ стартира поетапно банкет на пациенти, като се чака да проработи в цялостен потенциал до няколко месеца.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР