В Бургас бе открит нов парк, който се намира на

...
</TD
>В Бургас бе открит нов парк, който се намира на
Коментари Харесай

Уникален парк се появи на мястото на бившия Кожен диспансер в Бургас

В Бургас бе открит нов парк, който се намира на мястото на руините на някогашния Кожен диспансер в региона сред улиците " Оборище " и " Генерал Гурко ". Сега здравното заведение се намира в нова, по-модерна постройка.

Паркът е построен напълно от естествени материали, с цел да пресъздава в оптималната степен естествената среда.

За обновяването на междублоковото пространство са употребявани напълно рециклируеми материали, без пластмаса и бетон. Настилката е направена от гранитни павета. Детската площадка е оборудвана с забавни уреди от солидно дърво, а озеленяването включва дървета, подобаващи за градска среда и две зелени стени.

Новите зеленина и перголи играят основна роля в подобряването на атмосферата и качеството на въздуха през горещите летни дни. Инсталирани са нови енергоспестяващи осветителни тела, предоставящи нужния комфорт през нощта.

Паркът е екипиран с фотоволтаична система, която зарежда две зарядни станции за електрически автомобили с чиста сила. В обновената зона са обособени осем паркоместа за коли, от които пет са предопределени за лица с увреждания, а останалите три за електрически автомобили.

В обновеното пространство жителите и гостите на Бургас ще се радват на приятни места за почивка и реализиране на обществени контакти. Пейките разполагат с опция за зареждане на мобилни телефони и устройства. Осигурен е безвъзмезден Wi Fi.

Атрактивен шадраван също способства за приятната конюнктура. Той ще служи за изстудяване на околната среда и поощряване на биоразнообразието.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР