.td_uid_42_5cdab052efc74_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cdab052efc74_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Аналитиците на Morgan Stanley пресметнаха последствията

...
.td_uid_42_5cdab052efc74_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cdab052efc74_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Аналитиците на Morgan Stanley пресметнаха последствията
Коментари Харесай

Morgan Stanley: Заради търговската война с Китай iPhone рязко ще поскъпне

.td_uid_42_5cdab052efc74_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cdab052efc74_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Аналитиците на Morgan Stanley пресметнаха следствията от следващия рунд на международната комерсиална война във връзка с най-скъпите смарт телефони. Според специалистите, айфоните ще нарастнат с 15% и това е единствено част от неприятностите за Apple, чиито iPhone се продават все по-зле.

В края на предходната седмица президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че ще наложи с 25% по-високи мита за китайските артикули. Общата сума от тези мита се пресмята на към $200 милиарда в интерес на Съединени американски щати. Тръмп разгласи новите мита преди началото на договарянията със Си Дзинпин и първоначално пазарните анализатори счетоха, че това е тактическа измама. Но идващите изказвания на Белия дом дадоха да се разбере, че това ще бъде дълготрайна политика.

Към сегашен ден Китай е основният производител на електронни съставни елементи за Америка и тази сфера на активност съществено ще пострада поради новите бариери. А Apple всеобщо употребява китайски съставни елементи във всичките си артикули.
.td_uid_41_5cdab052ef987_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5cdab052ef987_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Експертите на Morgan Stanley пресметнаха, че iPhone XS, който в този момент коства $999, ще нарастне със $160 – посочи Guardian. В Китай цената на iPhone ще нарасне още повече, тъй като локалните управляващи също имат намерение от месец юни да вкарат 25% мито за целия американски внос.

Apple може да компенсира част от тези повишавания на цената, само че надали ще изиска да направи това повторно за една година.
Проблемите
След като стана ясно, че комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай ще се задълбочи, акциите на Apple паднаха с 6% едновременно . Това е най-сериозният спад в цената на акциите на корпорацията, считано от 2013 година. А от началото на този месец пазарната капитализация на Apple е паднала с 11%.



Да си напомним, че в понеделник Върховният съд на Съединени американски щати много ненадейно реши, че Apple злоупотребява с монополното си състояние в App Store. Това решение отвори пътя за голям брой правосъдни искове, които към този момент може да подаде всеки собственик на iPhone. Не е потвърдено, че Apple е направила закононарушение, само че това решение на Върховния съд позволи правосъдните гледания по този мотив за всички по-долни инстанции.

Уеб изданието Digital Trends означи, че в вероятност това значи App Store да изгуби монополното си състояние на пазара, в следствие от което да се появят и други магазини за iPhone приложения. Или услугите на App Store да станат по-евтини за разработчиците и потребителите.

Към сегашен ден Apple взема за себе си 30% от сумата на продадените приложения, като това е един от главните източници на приход на корпорацията от Купертино.

Да напомним, че през месец март компанията разгласи, че излиза на нов за Apple пазар с представянето на Apple Card — безплатната кредитна карта на корпорацията.
.td_uid_43_5cdab052efec8_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_43_5cdab052efec8_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР