.td_uid_42_5cda722aa3ef8_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cda722aa3ef8_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Amazon вероятно е готов да съкрати

...
.td_uid_42_5cda722aa3ef8_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cda722aa3ef8_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Amazon вероятно е готов да съкрати
Коментари Харесай

Reuters: Amazon постепенно заменя складовите работници с роботи

.td_uid_42_5cda722aa3ef8_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cda722aa3ef8_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Amazon евентуално е подготвен да редуцира хиляди работни места в своите предприятия, като размени пакетировачите на артикули с роботи.

Компанията Amazon стартира да конфигурира в своите хранилища роботи, които пакетират стоките. По този метод се автоматизира работата, с която в този момент са заети хиляди хора, заяви Reuters.

Amazon употребява роботите CartonWrap създавани от италианската компания CMC Srl. Технологията на работа е следната: роботът сканира стоката, която се движи към него по конвейер, сглобява от картон нужната опаковка и пакетира поръчката. Според тази информация, в няколко десетки предприятия на Amazon ще бъдат конфигурирани по два от тези роботи.
.td_uid_41_5cda722aa3a8c_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5cda722aa3a8c_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}


Роботите CartonWrap пакетират по 600-700 поръчки на час, което е от 4 до 5 пъти повече спрямо хората. Всеки робот може да размени 24 души, а цялостното внедряване на новата технология може да докара до съкращаването на над 1000 души, до момента занимаващи се с пакетирането на стоките. В този развой въпреки всичко са нужни хора: един, който да слага поръчките на конвейера, още един, който да сменя ролките хартия и лепилото и трети, подготвен да отстранява неизправностите.

Една от тези машини коства $1 милион плюс разноските за обезценка и за обслужване . Специалистите на Amazon са пресметнали, че разноските ще се възстановят за не повече от две години. Компанията не е е обявявала, че ще има съкращения и евентуално, заетите с пакетирането служащи ще бъда ориентирани към другите отдели. Добре знае се, че Amazon по всевъзможен метод се пробва да понижи ръчния труд в своите предприятия.

„Тестваме нова технология за повишение на сигурността и увеличение скоростта на доставките, с което да увеличим успеваемостта на нашите предприятия“ – съобщи пред Reuters формален представител на Amazon. „Икономисаните парични средства имаме намерение да използваме за основаването на нови услуги за нашите купувачи и по този метод ще разкрием нови работни места“.

Amazon е една от фирмите в Съединени американски щати с най-вече служащи и чиновници. Разкриването на нови работни места се насърчава от управляващите. Така да вземем за пример, предходната година щатът Алабама даде обещание да изплати на Amazon $48,7 милиона в продължение на 10 години за основаните 1500 нови работни места.

Amazon заобикаля появяването на каквито и да било отрицателни материали в пресата във връзка с уволнения или съкращения в своите хранилища, заради роботизирането на ръчния труд. Всъщност компанията по принцип не уволнява своите служащи. Но работата на конвейера е толкоз досадна и изтощителна, че хората не устоят дълго. По този метод Amazon последователно ще ги размени с роботи, които могат да работят с бързо движение 24 часа в денонощието. Очаква се напълно роботизирани хранилища да се появят след 10 години.
.td_uid_43_5cda722aa4286_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_43_5cda722aa4286_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР