.td_uid_42_5cd81a47da35b_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cd81a47da35b_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Одобрените кандидати ще тестват новия Android

...
.td_uid_42_5cd81a47da35b_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cd81a47da35b_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Одобрените кандидати ще тестват новия Android
Коментари Харесай

Huawei приема кандидатури за тестове на Android Q Beta

.td_uid_42_5cd81a47da35b_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cd81a47da35b_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Одобрените претенденти ще тестват новия Android Beta на Huawei Mate 20 Pro
По време на тазгодишното издание на Гугъл I/O Huawei разгласи, че стартира набирането на доброволци за бета тестванията на Android Q. Кандидатстването ще продължи до 30 юни. Разработчиците ще получат шанса да тестват най-новата версия на Android на един от флагманите на световния бранд – Huawei Mate 20 Pro – като по този метод ще допринесат за развиването и подобряването на функционалността на Android Q.

Желаещите могат да подадат своите кандидатури посредством приложението на Huawei “Friendly User Test ” чрез смарт телефон от модела Mate 20 Pro. След нужната регистрация разработчиците ще могат да изтеглят бета софтуера посредством Huawei OTA, като от тях ще се изисква само да дават противоположна връзка към екипа на Huawei на регулярна база.
Официално оповестеният на 7 май Android Q е десетата версия на известната операционна система
Най-новата версия на Android предлага по-високо равнище на отбрана на персоналните данни, както и нови стратегии за сигурност и по-голям надзор върху обмяната на данни сред другите приложения и операционни системи.
.td_uid_41_5cd81a47da05d_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5cd81a47da05d_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0} При Android Q се следят нови евентуални ограничавания на достъпа до файлове, за да се предотврати обмяната на данни от едно приложение към друго
В допълнение на това в този момент приложенията ще изискват особено позволение, с цел да могат да получат достъп до идентификатори на устройството, които не подлежат на форматиране.

Устройствата, работещи с Android Q, също по този начин по дифолт ще предават краткотрайно генерирани MAC адреси. Повечето приложения, които не са на фокус, също ще изгубят достъп до потребителските клипборди на Android Q, което отстрани още един канал на евентуално приключване на сензитивна информация.

Новата версия на операционната система добавя  функционалности, отговарящи на новите потребности на потребителите на занимания, по отношение на навлизането на нови формати устройства, ососбено такива със сгъваеми екрани като Huawei Mate X. Освен това Android Q ще поддържа и 5G, в отговор на предстоящото показване на новите 5G мобилни устройства до края на годината.

По време на презентацията HUAWEI Mate 20 Pro беше показан като едно от първите устройства, което поддържа Android Q Beta. След интервала на бета тестванията, устройствата от HUAWEI Mate 20 серията ще са едни от първите смарт телефони, които ще получат финалната версия на новата операционната система.

В последните години Huawei работи от близко с  Гугъл за подобряването на Аndroid платформите, споделяйки своя опит в сигурността на персоналните данни и оптимизацията, като създаването на операционната система EMUI дружно с Гугъл в интерес на всички играчи в промишлеността. Обратната връзка, която Huawei ще получи от участниците в тестванията на Android Q beta, също ще бъде предоставена на Гугъл в интерес на създаването на софтуера.
.td_uid_43_5cd81a47da625_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_43_5cd81a47da625_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР