.td_uid_42_5cd27f27d87d4_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cd27f27d87d4_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Google представи третата бета версия на

...
.td_uid_42_5cd27f27d87d4_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cd27f27d87d4_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Google представи третата бета версия на
Коментари Харесай

Google I/O 2019: какво ново предлага ОС Android 10 Beta 3

.td_uid_42_5cd27f27d87d4_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cd27f27d87d4_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Гугъл показа третата бета версия на Android Q, която към този момент е налична за редица мобилни устройства, изброени по-долу. Основният акцент при новата версия на Android е подложен на възстановяване на осведомителната сигурност и конфиденциалността, поддръжката на сгъваеми смарт телефони, надзор на времето за потребление на мобилното устройство и поддръжката на жестове за ръководство.

Може би една от най-очакваните особености е появяването на тъмна тематика на интерфейса , която в този момент се задейства от главните настройки. Тъмната тематика може да удължи времето на самостоятелна работа, изключително при смарт телефоните с AMOLED екрани.

Тъмната тематика в Android Q автоматизирано се включва и при влизане в режим на намалена консумация на сила. Гугъл сподели, че ще добави тъмната тематика във всички свои приложения. Що се отнася до външните приложения, интернет колосът ще показа съответния API. Той ще даде опция на приложенията да дефинират, че е включена тъмната тематика и да трансформират и своя интерфейс.
.td_uid_41_5cd27f27d836e_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5cd27f27d836e_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}


Live Caption е нова функционалност, употребяваща машинно образование, която дава опция в действително време да се демонстрира в текстов тип всичко, което възпроизвежда тон в смарт телефона. Live Caption работи с видеата, подкастовете и аудиото от всички приложения. За нейната работа не е нужна интернет връзка и никакви данни не се изпращат към сървърите на компанията.



Функционалността Smart Reply също към този момент употребява машинно образование и в този момент работи във всички приложения за продан на известия. Освен бързи отговори, тя предлага и дейности. Така да вземем за пример, в случай че в някое от известията е вметнат адрес, незабавно се появява иконката на Гугъл Maps, кликването върху която ще ви трансферира към тази локация.



Гугъл продължава да развива концепцията за Цифровото благоденствие и е добавил новата функционалност Focus Mode за мониторинг на потреблението на приложенията. Тя дава опция за активирането на специфичен режим в компютърното устройство, в който потребителят може да се концентрира върху осъществяването на избрана работа, без да му се отвлича вниманието от другите приложения. На процедура, в този режим всички останали стратегии се блокират за несъмнено време. Освен това, приложението за наставнически надзор Family Link в този момент е част от Цифровото благоденствие.

Новият Android Q включва съвсем 50 нови функционалности, осигуряващи сигурност и конфиденциалност . В настройките е прибавен специфичен раздел, в който са събрани най-важните параметри в това отношение. Там се намира и опцията за установяване на местоположението. От тази версия и нагоре потребителите получават цялостен надзор по повод предоставяната информация по отношение на геоданните. Възможна е да се даде следния достъп: разрешаване на достъпа и запрещение на достъпа до тези данни и разрешаване единствено при задействано приложение. Освен това операционната система ще предизвестява всякога, когато приложението във фонов режим желае достъп до геолокационните данни.



И най-после Гугъл даде обещание по-бързо приемане на настоящите обновявания на сигурността при Android Q. Най-важните съставни елементи на операционната система ще се обновяват във фонов режим, сходен на процеса на възобновяване на приложенията.

Оценка за съвместимост Android Q Beta 3 към този момент е налична за инсталиране на 21 мобилни устройства от 13 производителя, в това число всички смарт телефони Pixel.

Списъка със смарт телефони на другите производители, за които е налична новата версия на Android Q:
Asus ZenFone 5Z.Essential PH-1.HMD Global Nokia 8.1.Huawei Mate 20 Pro.LG G8 ThinQ.OnePlus 6T.Oppo Reno.Realme 3 Pro.Sony Xperia XZ3.Tecno Spark 3 Pro.Vivo X27, Vivo NEX S, Vivo NEX A.Xiaomi Mi Mix 3 5G, Xiaomi Mi 9..td_uid_43_5cd27f27d8b7d_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_43_5cd27f27d8b7d_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР