.td_uid_42_5cd0390521f10_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cd0390521f10_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}В сферата на ядрената енергетика се

...
.td_uid_42_5cd0390521f10_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cd0390521f10_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}В сферата на ядрената енергетика се
Коментари Харесай

Частните компании подготвят пробив в сферата на термоядрения синтез

.td_uid_42_5cd0390521f10_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cd0390521f10_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
В сферата на нуклеарната енергетика се чакат същите процеси и трансформации както при галактическата индустрия. Ново потомство стартъпи дава обещание солиден пробив в тази област – нещо, което държавните организации по този начин и не съумяха да реализират. Частните компании ще употребяват най-новите технологии на днешния ден – мощни изчислителни системи, нови логаритми за суперкомпютрите, 3D щемпел и други .
Време е за пробив
С плановете за проучване силата на термоядрения синтез отдавна се занимават държавните предприятия. Изследванията бяха доста скъпи, само че по този начин и не доведоха до до пробив в термоядрената енергетика. Младите компании имат намерение да постъпят по различен метод. Те имат намерение освен да създадат скок в тази област, само че и да изведат тези технологии на пазара.

„Ние сме подготвени да повторим триумфа на SpaceX“ – съобщи ръководителят на компанията General Fusion Кристофър Моури в коментар за NBC News.

Той смята, че в областта на термоядрения синтез, тъкмо както и при галактическата индустрия, от прекомерно дълго време преобладават държавните корпорации, не към този момент е извънредно време те да бъдат изместени.
.td_uid_41_5cd0390521a0f_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5cd0390521a0f_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}


Този метод напълно не пречи на General Fusion и на другите млади компании от този отрасъл да употребяват държавните разработки.

„Частните компании ще употребяват десетилетния опит, насъбран при държавните изследвания“ – твърди изпълнителният шеф на Fusion Industry Association Андрю Холанд.

Друг план в тази област е Commonwealth Fusion Systems, учреден от експертите на Масачузетския софтуерен институт. Екипът на този план работи върху основаването на компактна термоядрена апаратура, която може да обезпечи сила на 75 000 семейства.

А още тази година First Light Fusion има намерение да покаже работещ термоядрен реактор. Очакванията са тази система към 2024 година да може да генерира повече сила, в сравнение с получава и да се употребява с комерсиални цели.
Неизчерпаемата сила
Термоядреният синтез може да докара до гражданска война в региона на енергетиката. С помощта на тази реакция е допустимо генерирането на колосално количество електрическа сила без основна щета на околната среда. За разлика от обичайните въглищни електроцентрали, термоядрените електрически централи не основават парников резултат. При тяхната работа като непряк артикул се основава хелий, който може да се употребява с комерсиални цели.

Засега никой не е съумял да сътвори методика, даваща опция за действителното потребление на термоядрения синтез. Но обстановката напълно скоро ще се промени. Новите частни компании дават обещание посредством потреблението на най-съвременни технологии да изградят първата комерсиална термоядрена електроцентрала още през 2020-те години.
Плазмата ще се ръководи от изкуствен интелект
Стартъпите, работещи в региона на термоядрения синтез имат намерение да построяват неголеми съоръжения с размер на тенис корт. Така разноските ще бъдат по-малки, а крайният резултат – същият.

Масово ще се употребяват най-съвременните технологии. Някои съставни елементи ще се изготвят посредством 3D щемпел, а за контрола, удържането и ръководството на плазмата ще се употребяват машинно образование и логаритми с детайли на изкуствен интелект.
.td_uid_43_5cd03905222c2_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_43_5cd03905222c2_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР