.td_uid_42_5cc825c1105a5_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cc825c1105a5_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}AI смартфон фотографията бележи огромен напредък

...
.td_uid_42_5cc825c1105a5_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cc825c1105a5_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}AI смартфон фотографията бележи огромен напредък
Коментари Харесай

25 000 е общият брой селфита, които един човек си прави през целия си живот

.td_uid_42_5cc825c1105a5_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cc825c1105a5_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}AI смарт телефон фотографията бележи голям прогрес при селфи фрагментите и нощните фотоси
Перфектна нощна фотография? Възможно е. Селфи, готово закачване в Instagram без обработка? Възможно е. На странствуване сте – пътуването, за което сте мечтали цялостен живот, и не желаете да се разхождате с голям фотоапарат и триножник, които като че ли крещят „ Аз съм екскурзиант “. Възможно е. И всичко, от което се нуждаете, е добър смарт телефон.

  Най-новото потомство вградени смарт телефон камери идват с няколко обектива, мощни датчици и най-важното – интелигентни логаритми, които заменят оптичните процеси, за преодоляването на които в миналото са били нужни години. Всяка камера може да улови това, което поставите пред нея. Въвеждането на изкуствен интелект (AI) обаче значи, че през днешния ден камерите към този момент могат да разпознават това, което „ виждат “. Всъщност, „ окото “ на камерата към този момент е обвързвано с „ мозък “.

„ Изкуственият разсъдък и невронните мрежи имат способността да разпознават съставените елементи на фотографията и да обезпечат най-хубавия кадър, даже в случай че сте дилетант и просто насочвате камерата и натискате бутона “ – изяснява Саймън Форест, основен софтуерен анализатор в Future s ource Consulting . „ Сигурен съм, че потребителите ще виждат по-добро качество на изображенията с тези телефони, а хубостта на AI технологията е, че те не е належащо да схващат по какъв начин работи. Камерите са най-големият разграничител сред производителите на смарт телефони сега, тъй че това е област, в която се влага доста “ – прибавя Форест.
.td_uid_41_5cc825c110188_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5cc825c110188_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0} Като образец можете да вземете HONOR View 20 . Изкуственият разсъдък (AI) е съществена характерност на този модел, с помощта на чипсета Kirin 980, невронно обработващия модул, особено планиран да извършва задания, свързани с AI, и машинното образование. По-специално, AI разрешава постигането на замайващ прогрес в смарт телефон фотографията.
Смартфонът HONOR View 20 може да разграничава сходни обекти един от различен – панда мечка от двуцветна котка, растение от дърво и мост от постройка. Той усъвършенства обекта, без да е належащо да променяте настройките на камерата. Той може да разпознае до 1500 обекта за секунди, а машинното образование подсигурява, че системата ще се усъвършенства с времето.

Влиянието на изкуствения разсъдък не се лимитира единствено до обработката. Според отчета от 2018 година на Economist Intelligence Unit (EIU), AI също ще подтиква напредъка в материалознанието и ще помогне на учените през днешния ден да ускорят доста откриването на нови съединения. Седем от 10 интервюирани за отчета, който преглежда по какъв начин AI и дизайнерското мислене ще трансформират софтуерното произвеждане в бъдеще, считат, че гъвкавите смарт телефони ще участват на всички места до 2020 година, с помощта на сходен прогрес.
Нощните фотоси със зърнест резултат от дълго време са проклятието на смарт телефон фотографите, само че през днешния ден, с помощта на AI, красиви нощни местоположения като Хонг Конг и Ню Йорк могат да бъдат снимани в цялостния им искра
В обстановки на едва осветяване AI работи за изкуствено стабилизиране на дългите експозиции, като интелигентно избира и комбинира няколко разнообразни рамки за основаване на една фотография без размазване. Така можете да извършите кадър с експозиция от шест секунди и да получите ясна картина – даже в случай че ръцете ви треперят.



Камерите, оборудвани с AI, могат да предложат изумително равнище на подробност, даже когато са надалеч от обекта на фотографията, било то Айфеловата кула в Париж, Великата китайска стена или Токио Скай Трий. Задната камера на View20 е първата, която употребява 48-мегапикселов датчик и неговият AI Ultra Clarity режим комбинира голям брой експозиции, с цел да сътвори отчетливо изображение с висока разграничителна дарба, което може да изрязвате, мащабирате и печатате на билборд, без да жертвате детайлите.
Според скорошно изследване прогнозите са, че всеки човек ще си прави приблизително към 25 000 селфита общо за цялостен живот
Днес производителите влагат от ден на ден пари в предните камери. Използвайки машинното образование, предната камера на HONOR View20 може да разпознава обекта и да замъгли останалата част от изображението, създавайки резултата „ bokeh “ (японската дума за размазване), който е известен при Instagram портретите. Тя може също по този начин да изтрие минусите по лицето, още до момента в който се прави фотографията, което ще направи ненужно редактирането при издание.

Разбира се, нищо от това не е от голяма важност, в случай че батерията ви падне, до момента в който позирате на Гранд Каньон. Не се тревожете, AI ще помогне и тук. Чрез усъвършенстване на работещите смарт телефон приложения, тя усъвършенства живота на батерията – което значи, че ще можете да споделяте фотоси и да публикувате в Instagram, без да се притеснявате за % на батерията в границите на един ден разглеждане на забележителности.
.td_uid_43_5cc825c110928_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_43_5cc825c110928_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР