.td_uid_42_5cc1c33c7d0d9_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cc1c33c7d0d9_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Дори да сте си купили телефон

...
.td_uid_42_5cc1c33c7d0d9_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cc1c33c7d0d9_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Дори да сте си купили телефон
Коментари Харесай

Чистите ли телефона си правилно? Ето как НЕ се прави.

.td_uid_42_5cc1c33c7d0d9_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cc1c33c7d0d9_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Дори да сте си купили телефон за над 1000 лева, той не е предпазен против изцапвания. Основата ви за грим все ще откри метод да стигне до екрана му, а пръстите, с които сте яли пица допреди малко ще оставят мазно леке.

Колкото и да е изкушаващо непрестанно да чистите екрана си в тениската, въздържайте се. С избрани принадлежности и техники, дисплеят (а и облеклата ви) ще останат чисти за по-дълго. Също по този начин избягвайте някои препарати за разчистване, тъй като в тях има химикали, които могат да повредят екрана, който се мъчите да предпазите.
9 неща, които в никакъв случай да не употребявате за разчистване на телефона ви
Хартиени кърпички: Може и да са подобаващи за разчистване на бюрото ви, само че ги дръжте по-надалеч от телефона ви. Хартията може да се накъса и да го изцапа в допълнение. Хартиените кърпички даже могат да надраскат екрана ви.
.td_uid_41_5cc1c33c7ce6f_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5cc1c33c7ce6f_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Препарат за прозорци: Използваме го за огледала и прозорци, тъй че би трябвало да става и за телефоните ни нали? Не прекомерно. Някои от по-новите телефони (като iPhone XR) имат защитно покритие, което може да се износи с времето.
Използването на мощни химикали може да отстрани това покритие и да остави телефона ви по-уязвим откъм надрасквания.
James LeBeau, професор по инженерство и просвета на материалите в MIT, добави че всеки препарат с абразивни съставки ще надраска екрана ви, по тази причина би трябвало да се заобикалят изцяло.

Други почистващи препарати: Lebeau означи, че препаратите няма да надраскат екрана ви, само че ще отстранен защитното покритие. Apple също ви поучава да не употребявате препарати, с цел да изчистите телефона си.

Препарати за разчистване на грим: Някои препарати имат химикали, които могат да повредят електронен екран. LeBeau предлага да ги избягвате и вместо тях да употребявате мека забрадка и малко вода.

Спирт: Понеже множеството от по-новите телефони имат защитно покритие, спирта може да спомогне за по-бързото му изхабяване и да направи телефона ви предразположен на надраскване. Така че, проверявайте препаратите си за наличие на алкохол. Apple също предлага да го избягвате.

Сгъстен въздух: Телефонът ви е внимателен, тъй че продухването на портовете му със мощна бликам въздух може да му навреди, изключително на микрофона. Технологични компании като Apple строго предизвестяват да не употребявате сбит въздух.

Веро/сапун: Може верото и сапунът ви за ръце да са нежни, само че единствено в случай че се употребяват с вода. А в това време множеството производители предлагат телефоните да стоят колкото се може по-надалече от вода. Така че, просто използвайте влажна забрадка.

Оцет: Lifehacker предлагат да употребявате разводнен оцет, с цел да почистите телефона си. Но от Android Central не разрешават потреблението на оцет (или спирт) на стъклените елементи, защото те ще унищожат покритието.

LeBeau също удостовери, че оцета ще унищожи покритието. Но, в случай че го смесите 1:1 с дестилирана вода, можете да го употребявате на другите елементи на телефона.

Дезинфекциращи кърпички: На етикетите им написа да миете ръцете си след всяка приложимост, тъй че не е прекомерно добра концепция да ги употребявате върху нещо, което е до лицето ви непрекъснато. Според LeBeau, в тях постоянно има алкохол, който ще унищожи защитното покритие на екрана.
Как да почистим отпечатъците от пръсти
Отпечатъците от пръсти са сложни за попречване, тъй като кожата ви непрестанно отделя масла. Това значи, че всякога в който пипате телефона си, върху него ще остават отпечатъци.
Най-безопасният и ефикасен метод да почистите екрана си е с микрофибърна забрадка. Ако дисплеят обезверено се нуждае от това да бъде измит, намокрете микрофибърната забрадка с дестилирана вода и минете екрана с нея. Не пръскайте вода непосредствено върху екрана!
Този способ може да се употребява и за останалите елементи на телефона.
Как да премахнете пясъка и прашинките
Пясък и прашинки постоянно могат да влязат в дребните дупки на телефона ви или в процепите сред екрана и корпуса му.

Най-добрият метод за тяхното разчистване е с тиксо. Можете да го сложите върху процепите и върху представителя. Лепилото ще издърпа всевъзможни прашинки или пясък, които са влезнали в телефона ви.

За по-малките дупки на представителя, които тиксото не може да доближи, използвайте съчка за зъби.
Дезинфекцирайте телефона си след контакт със сурово месо
Ако телефонът ви се допре до сурово месо – да вземем за пример в случай че четете рецепта от него – може незабавно да поискате да го почистите със алкохол. Но, както казахме нагоре – недейте. Той може да унищожи защитните покрития на екрана. На други уеб сайтове написа да употребявате разводнен с вода алкохол, само че ние предлагаме да избягвате този вид.

Спирта и препаратите могат да наранят екрана ви, тъй като са корозивни. Вместо тях, използвайте микрофибърна забрадка, или използвайте UV лампа. Ултравиолетовата светлина убива 99.99% от бактериите.
Премахнете грима безвредно
Ако би трябвало да говорите по телефона, до момента в който имате грим, познайте къде ще полепне декор дьо тенът ви? За разлика от лицето ви, не би трябвало да употребявате препарати за разчистване на грим върху екрани, защото в тях има химикали, които могат да му навредят.

Вместо това, можете да употребявате влажна микрофибърна забрадка, с цел да го почистите и по-късно да я изперете. Но е за предпочитане да употребявате спрей бутилка вместо да я слагате под чешмата. Колкото по-малко вода – толкоз по-добре.
Можем ли да мием водоустойчиви телефони?
Ако имате водоустойчив телефон (с рейтинг IP67 или по-добър) можете да го изплакнете с вода. Въпреки че телефони като iPhone 7 и Samsung Galaxy S могат да устоят 30 минути потопени във вода, е доста по-добре да употребявате влажна или мокра забрадка, с цел да ги почистите. След това използвайте мека и суха забрадка, с цел да го подсушите. Обърнете особено внимание на представителите и портовете.

Ако пуснете телефона под чешмата или го потопите във вода, в портовете ще влезе вода. Това значи, че няма да можете да го зареждате до момента в който не изсъхнат, което може да отнеме дълго време. Не забравяйте, че да имате водоустойчив телефон е по-скоро, с цел да можете да сте спокойни, в случай че инцидентно се намокри, а не с цел да се гмуркате с него.
.td_uid_43_5cc1c33c7d34e_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_43_5cc1c33c7d34e_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР