.td_uid_42_5cbffec8d4a53_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cbffec8d4a53_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Технологично училище Електронни системи“ към Технически

...
.td_uid_42_5cbffec8d4a53_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cbffec8d4a53_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Технологично училище Електронни системи“ към Технически
Коментари Харесай

Ученици представиха технологии за дома и ежедневието пред хиляда посетители във втория ТУЕС Фест

.td_uid_42_5cbffec8d4a53_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_42_5cbffec8d4a53_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}Технологично учебно заведение „ Електронни системи “ към Технически университет – София за втора поредна година провежда ревю на най-интересните планове на учениците си
  18 училищен плана получиха награди във второто ревюто на училищен планове ТУЕС Фест в Технологично учебно заведение „ Електронни системи “ (ТУЕС) към Технически университет – София, което се организира на 20 април 2019 година Събитието беше посетено от 1 000 души, които участваха на демонстрации на 70 софтуерни разработки, основани от 150 възпитаници от 8-ми до 12-ти клас в учебното заведение. Носителите на първите награди в категориите Компютърни мрежи, Софтуер и Вградени системи и роботика бяха избрани посредством система за електронно гласоподаване от посетителите на място, основана също от възпитаници на ТУЕС.
Заместник-министърът на образованието и науката госпожа Таня Михайлова връчи премията в категория Софтуер на осмокласниците Матей Вълов и Александър Асса за създадената от тях игра EscapeTUES
Наградата в категория Вградени системи и роботика завоюва Теодор Тодоров от 11 клас за своя Електроборд – нов пестелив метод за бързо предвижване в града и отбягване на тапи. Отличието връчи проф. Любомир Димитров, заместник-ректор на ТУ-София. Посетителите дефинираха като най-хубав план в категория Компютърни мрежи  приложението WiFinder на 12-токласника Румен Величков , което намира пароли за безжичните мрежи наоколо до потребителя. Наградата връчи доцент доктор инж. Стела Стефанова, шеф на Технологично учебно заведение „ Електронни системи “ към ТУ-София.


.td_uid_41_5cbffec8d47c3_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_41_5cbffec8d47c3_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Водещата тематика на ТУЕС Фест беше „ Технологии за всички “, по която работиха участниците в последния учебен хакатон HackTUES през м. март. Учениците демонстрираха освен досетливост и съобразителност в своите планове, само че и съществени механически знания в сферите на мрежовите технологии, софтуера и вградените микрокомпютърни системи.
Освен премиите, избрани от посетителите, фирмите сътрудници на събитието връчиха спомагателни специфични награди на 15 други плана.
Енчо Шахънов от 12 клас, който неотдавна получи Младежката премия на БАИТ за системата си за локализиране на хора в планината, бе отличен със специфичните награди на TelebidPro и Телелинк Бизнес Сървисис. TelebidPro наградиха още два плана – батълбот-а Blue Capricorn на 11-токласниците Симеон Георгиев, Анета Цветкова и Евгени Димов и Electron ota – услуга за актуализиране на Electron приложения , създадена от Денис Христов от 12 клас.

Приложението на Денис получи премия и от VMware. Другите две специфични награди на VMware получиха Карина Козарова от 12 клас за плана си за обществена мрежа за образуване и ръководство на събития Event Manager и осмокласниците Рая Литова, Яна Тошкова и Искрен Александров за спортната игра за бързо и тъкмо изобразяване D . R . A . W . Системата Access Wolf за електронно обмисляне и надзор на достъпа на събития беше отличена със специфична премия от Experian. Тя е създадена от Даниел Янев, Боян Каратотев, Виктор Найчев, Владимир Владинов и Денис Христов от 12 клас. Experian отличи с премия и тостера, който изпича изображения , основан от Александър Милисов от 11 клас.  Двама 12-токласници получиха специфичните награди на Kaufland IT Hub  – Ангел Ячев за системата си за отбрана от хакерски офанзиви и Боян Каратотев за автоматизираната система за отбрана на софтуерни недостатъци в Linux
Компанията връчи премия и на устройството Readability , което „ превежда “ текст в брайлово писмо , основано от Ангел Пенчев, Боян Иванов и Симеон Георгиев от 10 клас и Тодор Димитров и Илиян Танчев от 12 клас в ТУЕС. Виктор Найчев от 12 клас получи специфична премия от Dorxic за софтуерно дефинирана радио система , в която обичайните хардуерни детайли са дефинирани посредством програмен продукт.

Награда от Dorxic получи и Владимир Владинов от 12 клас за приложението за решение на стереометрични задания благодарение на виртуална действителност . Проектът ProductChain за инспекция на достоверността на артикули в комерсиалната мрежа, работещ посредством блокчейн технология, получи специфичната премия на Ocado Technology. Проектът е основан от 10-токласниците Мартин Йорданов, Георги Любенов, Огнян Барух и Антон Анчев.

Компанията Телелинк Бизнес Сървисис отличи приложението DigiD 0 c , което следи физическото и психическото здраве на човек . То е основано от Петър Герасимов, Теодор Станишев, Румен Величков от 12 клас, Мартин Йорданов от 11 клас, Виктор Велев и Георги Любенов от 10 клас. Наскоро учениците завоюваха с това приложение хакатона на студентския клуб на Американския университет в България.
Телелинк Бизнес Сървисис връчиха премия и на движещото се кошче за отпадък Smart Kofa , създадено от Стоян Тинчев, Александър Александров, Кристиан Васиков, Даниел Рогачев и Емил Шаров от 9 клас.
Посетителите на ТУЕС Фест бяха впечатлени от още доста други планове, измежду които автоматизиран аквариум, система за ръководство на осветлението в дома, система за отдалечено активиране на функционалности в автомобила, гласов помощник за незрящи хора, диспенсер за медикаменти за възрастни пациенти в обществени домове, развъдник за яйца, машина за изобразяване, разнообразни игри и доста от така наречен Battlebots. Представените планове са разработвани от учениците като курсови работи, дипломни планове, спортни планове в ученическия хакатон HackTUES 365, както и в извънкласни занимания. Пълния лист с планове, взели участие на ТУЕС Фест 2019, можете да разгледате на този линк.

Изложението се провежда от ученици-доброволци с поддръжката на управлението на учебното заведение и Асоциацията на приключилите ТУЕС.
.td_uid_43_5cbffec8d4cbb_rand.td-a-rec-img{text-align:left}.td_uid_43_5cbffec8d4cbb_rand.td-a-rec-img img{margin:0 auto 0 0}
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР