Участъкът на улица Христо Г. Данов от кръстовището с ул.

...
</TD
>Участъкът на улица Христо Г. Данов от кръстовището с ул.
Коментари Харесай

Дилема за улица до Градската градина: Пешеходна или не?

Участъкът на улица " Христо Г. Данов " от кръстовището с ул. " Бетовен " до Младоженския дом към този момент е приключен. Новото, което всички виждат, е, че улицата и тротоарът са изравнени. Това поражда опасения, че правата, минаваща около Градската градина, ще бъде затворена за придвижване..

В изявление за Plovdiv24.bg кметът на регион " Централен " сподели, че  все още няма изрично решение дали улицата да бъде пешеходна, или не. " Разликата са пътните знаци и антипаркинг колчетата, които, в случай че улицата остане транспортна инфраструктура с опция за паркиране и прекосяване, би трябвало да бъдат инсталирани, с цел да обезопасим главно тротоарите и пешеходците " - изясни той.

Мненията на жителите са диаметрално противоположни и заради тази причина районният кмет ще предложи на Общинския съвет да прегледа предлагането и съветниците да кажат своята тежка дума по какъв начин желаят тази зона да бъде развивана - дали да е пешеходна с устременост единствено и само към хората, или да остане естествена транспортна инфраструктура.

" Ако съветниците поддържат предлагането улицата да стане пешеходна, ще би трябвало да се решат въпросите с подсигуряване тук-там за паркиране на всички живущи в зоната, както и изработването на правилник за прекосяването на коли за зареждане на комерсиалните обекти, профилирана техника, за доставка на едрогабаритна и тежка покъщнина ", разяснява той.

" Лично моето мнение е, че привързвайки улицата като част от първата градска градина, ще сътвори успокоение на зоната, обезопасеност, която би дала на тази градина с тази улица да придобият темперамент на втора Главна в нашия град " - счита Стаменов.

Достъпът до Младоженския дом, Природонаучния музей и комерсиалните обекти в този сектор няма да бъде препятстван, в случай че се одобри решение улицата да стане пешеходна. Кметът счита, че с разработване на правилник достъпността ще бъде обезпечена. 

" Когато има записан обред за сватби, няма проблем булката и роднините й да имат достъп с автомобил до Младоженския дом. По същия метод е и достъпът до Природонаучния музей - когато приказваме за хора в неравностойно състояние, за групи деца, които би трябвало да спрат тъкмо начело или за доставка на експонати с по-голям габарит " - сподели той. 

Посочва като образец " Капана " и " Отец Паисий ", които при предпочитание могат да получават разнообразни характери.  

Предложението е в развой на подготовка и се чака през април съветниците да се произнесат по какъв начин да се развива зоната.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР