Целта на свикването на Националния съвет на ГЕРБ е Борисов

...
</TD
>Целта на свикването на Националния съвет на ГЕРБ е Борисов
Коментари Харесай

Теодор Славев: Целта на свикването на Националния съвет на ГЕРБ е Борисов да сплоти партията около себе си

Целта на свикването на Националния съвет на ГЕРБ е Борисов да сплоти партията към себе си след изборната загуба, и това ще мине през рецензии към държавното управление. Това разяснява в предаването " Нюзрум “ на Радио " Фокус “ политологът Теодор Славев. " Съвсем естествено е всяка партия след цикъл избори да свика своите най-висши органи, с цел да направи разбор на обстановката: има ли нова политическа обстановка, какво се е трансформирало, къде е политическият индивид и накъде ще върви. Борисов обаче извънредно ловко свика органа не толкоз да се концентрира върху положението на партията, едвам направи проверка на държавното управление, на парламентарната поддръжка. В този смисъл разфокусира вниманието върху изборните резултати на ГЕРБ и ги насочи към сплотяването на партията след изборната загуба на локалните избори. “

Според политолога ГЕРБ може да изиска промени в две направления: едната е структурна, другата е във функционална посока, т.е. по политики – какво приема, какво не. " Оттам нататък зависи по какъв начин ще реагират " Продължаваме промяната “ на резултатите от днешното съвещание на Националния съвет на ГЕРБ, “ сподели още Теодор Славев.

По думите му е по-логично това всъщност съдружно ротационно държавно управление да има един обстоен проект за деяние, който да носи политическата поддръжка от сътрудниците. " Това държавно управление работи в един спешен модул, в който напълно липсва връзка сред подкрепящите сътрудници. Те нямат механизъм за взимане на решения. Преди локалните избори Борисов изиска съдружно съглашение. Предполагам, че след съвещанието ГЕРБ още веднъж ще препотвърдят това свое искане за някаква по-солидна форма на това кои ще са националните задания пред държавното управление, “ счита още политологът.

В момента никой няма интерес да върви на избори с тези резултати, още по-малко ГЕРБ, безапелационен е Теодор Славев: " Те изгубиха към 1/3 от поддръжката си в локалната власт, а локалната власт се употребява, с цел да се вършат избори на национално равнище. Ако се отиде да се вършат избори, това ще бъде през кабинет на Радев. Така че не мисля, че сега имат интерес да се разпусне Народното събрание. Точно по тази причина и вотът на съмнение по тематиката за национална сигурност и защита, който следва да се прегледа на 15 ноември, няма да е сполучлив, “ сподели той.   

В деня след локалните избори Движение за права и свободи стартира подготовка за европейските избори – така   Теодор Славев разчита другите придвижвания, които правят от Движението, анализирайки по външни белези паради неналичието на информация от вътрешната страна. " По-находчиво решение няма като политическо отиграване на обстановката. Защото Движение за права и свободи сега са втора политическа мощ по общински съветници. Тези избори за тях са условен триумф. Според мен от този курс, който Движение за права и свободи подхваща, те ще търсят лице, което да е знак точно на тази евроатлантическа устременост. Така че това вършат Движение за права и свободи сега: те описват своя роман, и апропо сполучливо, “ изясни той.

Теодор Славев изрази мнение, че има политически капитал, което се видя и от резултата на локалните избори. " Въпросът е кой ще застане зад нея като поддръжка. И другият значим въпрос е какво ще прави тя с Корнелия Нинова, която е потвърдила, че може да смели всеки конкурент, дръзнал да изиска лидерското място в левицата. “
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР