Трите самолета, разположени в Горна Оряховица, които бранеха от градушки

...
</TD
>Трите самолета, разположени в Горна Оряховица, които бранеха от градушки
Коментари Харесай

Самолетите за градозащита вече ще излитат от русенското летище 

Трите самолета, ситуирани в Горна Оряховица, които бранеха от градушки 30 млн. дка ниви, към този момент ще изхвърчат от летището в Русе.

Рокадата става по волята на притежателя на компанията Христо Крушарски, който завоюва публичната поръчка за активността. Фирмата му е единственият у нас авиационен оператор със лични водачи и производител на системи за противопоставяне на ледения дъжд. Бизнесменът влиза в съдружничество с различен вложител и дружно получават безплатна концесия на летателната площадка в крайдунавския град.

Самолетите ще реализират градозащита и в Румъния.

Пребазирането ще разреши самолетите да реализират отбрана както над Северна България, по този начин и над аграрни региони в Румъния, за която активност към този момент има подписан контракт, предава Agrozona.bg.

Трансферът на самолетите става тъкмо при започване на градоносния сезон.

Местните стопани към този момент показват опасения, че поради отдалечеността на летящите машини неизбежно ще има закъснение при обстрелването на градоносни облаци със сребърен йодид и провали върху продукцията.

“Масово не са подписани застраховки на реколтата от естественото злополучие ", разяснява единствено преди няколко дни в Арбанаси Боян Димов, член на Контролния съвет на Националния съюз на земеделските кооперации. По думите му стопаните ще разчитат на майката природа и възможни помощи от страната, ако ги застигне градушка, предават от rusenews.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР