Три фирми са подали до момента жалби в Комисията за

...
</TD
>Три фирми са подали до момента жалби в Комисията за
Коментари Харесай

Три фирми с жалби срещу условията за довършването на стадион Локомотив

Три компании са подали досега тъжби в Комисията за защита на конкуренцията против изискванията в публичната поръчка за довършването на стадион " Локомотив ", чиято планирана стойност е 42 милиона лв. с Данък добавена стойност, предава Plovdiv24.bg .

Първата тъжба е от кърджалийското дружество   " Ел Системс " АД, чиято съществена активност е създаване, ремонт и поддръжка на електрически системи и съоръжения, строителство на преносни и разпределителни електрически мрежи, изследване, планиране и строителство на енергийни обекти.

Другата тъжба е от " Юнайтид груп " ЕООД от София, която има необятен набор от действия, като една от тях е общо и профилирано строителство.

Третата тъжба е от  " Парсек груп " ЕООД, която е записана в София, само че извършва и сега няколко съществени обекта в Пловдив. Фирмата е профилирана във високо и ниско строителство, ремонтни действия, озеленяване, планиране, създаване и поддръжка на пътни, мостови, водопроводни, газопреносни и други обекти и уреди.

И трите компании желаят публичната поръчка да бъде спряна, до момента в който антимонополната комисия не се произнесе по жалбите им. По проект, крайният период за подаване на предложения или на заявки за присъединяване в откритата процедура изтича в среднощ на 31 август, а на 1 септември трябваше да се отворят офертите на участниците. По една от жалбите в Комисия за защита на конкуренцията има намерено произвеждане, а по другите две е иницииран развой. 

Припомняме, че. Цялостното дотъкмяване на спортния комплекс е с оптималната стойност 35 милиона лв. без Данък добавена стойност или 42 млн. лв. с налога. Сумата е фиксирана след осъществяване на , чиято цел бе да дефинира прогнозната стойност на строително-монтажните работи за реализация на работния капиталов план. Довършването на стадиона би трябвало да стане за 720 календарни дни след избора на реализатор и подписването на контракт с него.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР