Три атрактивни имота в Пловдивска област са обявени за продажба

...
</TD
>Три атрактивни имота в Пловдивска област са обявени за продажба
Коментари Харесай

Три атрактивни имота в Пловдивска област са обявени за продажба

Три атрактивни парцела в Пловдивска област са оповестени за продажба посредством електронни търгове от държавни сдружения, демонстрира информация на Plovdiv24.bg .

ББР пусна на пазара частен парцел в Нареченски бани, за който най-вероятно има необслужени заеми. Имотът е с обща площ 941 квадратни метра. В него има има няколко здания, най-голямата от които е четириетажна туристическа със застроена повърхност 393 кв. м.

В комплекса има също триетажна административна сграда, три едноетажни промишлени и четвърта, предопределена за гараж. Началната тръжна цена стартира от 257 175 лева, стъпката за наддаване е 5144 лева, а претендентите би трябвало да внесат депозит в размер на 25 718 лева

Агенция за обществените предприятия и надзор (АППК) продава два парцела, частна държавна благосъстоятелност, чиито права за ръководство са предоставени на регионалния шеф на Пловдивска област.  

Единият парцел е в село Стрелци, община Брезово. Това е някогашната детска болница за лекуване на астма, бронхити и други белодробни болести на деца от 3 до 16-годишна възраст. Теренът е с обща площ 2684 кв. м и в него има двуетажна солидна постройка – болница, с повърхност от 340 кв. м, солидна постройка с повърхност от 56 кв. м, солидна постройка с повърхност от 44 кв. м и заслон с повърхност от 9 кв. м. Началната тръжна цена е 190 000  лева, стъпката за наддаване 10 000 лева, а депозитът - 35 000 лева

Детската болница за белодробни болести е основана през 1969 година поради неповторимия въздух в обитаемото място, кондензиран с негативни електрони и липса на мъгли. През 2006 година обаче здравното заведение е затворено по финансови аргументи.

" Отдавна желаеме болничното заведение да се продаде. Преди две години дори имаше претенденти, само че не стана. Сградите се разрушават, а ние не можем да ги поддържаме. Не можем даже да почистим болничното заведение " - сподели за медията ни кметът на Стрелци Нешо Георгиев. Смята, че оповестената цена е много висока и се надява да се яви покупател. 

Другият парцел се намира в карловското село Войнягово. Той съставлява двуетажна ветеринарна амбулатория от 68 кв. м. дружно със склад от 16 квадрата, с обща повърхност 1050 кв. м. Началната цена на парцела е 41 000 лв., стъпката за наддаване 2000 лева и депозит 7000 лв..

Продажбите ще се извършат посредством електронен търг. Тръжните процедури са оповестени на 12 септември и до 12 октомври претендентите може да подават заявки за присъединяване. Към момента няма планувана дата за осъществяване на наддаването.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР