Това, което човек може да направи по отношение на сезонния

...
</TD
>Това, което човек може да направи по отношение на сезонния
Коментари Харесай

Доц. Мангъров каза ще има ли нова вълна от COVID

Това, което човек може да направи във връзка с сезонния грип е да се имунизира, тъй като имунизациите за грип са задоволително сигурни и надеждни. Това сподели доцент доктор Атанас Мангъров в утринния блок " Добро утро, българия " на Радио " Фокус " .

" И двете грипни ваксини, които имаме са задоволително положителни, тъй че няма огромно значение коя ще изберем. Добре е възрастните хора да се имунизират срещу грип, само че е значимо и се децата да се имунизират. Хубаво е децата да се имунизират над 6 месечна възраст, изключително в случай че вървят на ясли. Ако ваксина се прави за пръв път в живота сред 6 месечна и 8-годишна възраст е добре да се слагат 2 дози в период от не по-малко 1 месец ", добави доцентът.

По думите на Мангъров това, което сега назоваваме коронавирус не се отличава с нищо от вирусните инфекции, с които всички се срещаме.

" Ковид от преди две години беше доста друг от това, което е в този момент. Ако ние по някакъв метод можехме да се върнем обратно във времето щяхме да откриваме, че те са позитивни и за предишните години. Факт е че ние откриваме с едни и същи проби радикално разнообразни вируси. Ние откриваме съществуването на коронавируси, които ги е имало преди и ще има измежду хората. Стандартните неща, с които можем да се предпазим са да се храним добре, да съблюдаваме хигиена на живот, да спортуваме и да се опитваме да ускоряваме имунитета си ", съобщи Мангъров.

Доцентът заключи, че вълна от коронавирус едва ли ще избухне зимата, само че в случай че ние продължаваме да се тестваме ще да откриваме, че открием че част от хората, които се разболяват с температура, болки в гърлото, болки в ставите са с коронавирусна зараза, каквато по думите на доктора постоянно е имало.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР