Топлофикациите ще ревизират своите искания за поскъпване на парното и

...
</TD
>Топлофикациите ще ревизират своите искания за поскъпване на парното и
Коментари Харесай

Топлофикация Бургас ще ревизира искането си за драстично поскъпване на парното

Топлофикациите ще ревизират своите претенции за повишаване на парното и нарастванията ще бъдат по-ниски от оповестените пред Комисията за енергийно и водно контролиране.

B Бургас цената на парното и топлата вода би трябвало да скочи от 94 лева на 199 лева за мегаватчас. Тази вест тормози съществено хората:

Генади Найденов - гражданин на Бургас: " Трудничко ще ние много. Доста мъчно ще ни е. "

Димитър Атанасов, гражданин на Бургас: " Няма да го употребяваме. Ще стоим на студено. Какво си фантазират те? Значи то си има лимит. "

Ели Димитрова, гражданин на Бургас: " Миналото лято по същия метод споделиха, че ще има огромно нарастване, много се чудихме, само че ние сме удовлетворени от парното и от цената в този момент, не знам, ще забележим какво ще се случи. "

" Всяка година всички топлофикации, по обвързване, по модела на КЕВР, би трябвало да подадат заявление с нови параметри, с новите разноски, новите цени на газа, на електрическата енергия. И по този модел, който КЕВР оферират, се получава в действителност тази цена от 119 лева и някакви стотинки ", изясни инж. Христин Илиев, шеф на " Топлофикация Бургас ".

 В Бургас пресмятат, че повишаването на отоплението няма да бъде с двуцифрен %.

" Тогава ще забележим, че действително няма нарастване, а в противен случай, има понижаване на цената. Така, че да не плашим клиентите ", увери пред Българска национална телевизия инж. Христин Илиев, шеф на " Топлофикация Бургас ".

КЕВР ще утвърди цените на услугите за новия отоплителен сезон до края на месец юни. Тогава ще бъде избрана и нова цена на тока за бита.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР