Техническият факултет към Югозападния университет Неофит Рилски“ изпрати днес пореден

...
</TD
>Техническият факултет към Югозападния университет Неофит Рилски“ изпрати днес пореден
Коментари Харесай

Дипломира се випуск 2022 на Техническия факултет на ЮЗУ Неофит Рилски

Техническият факултет към Югозападния университет " Неофит Рилски “ изпрати през днешния ден следващ випуск. На тържествена гала над 130 абитуриенти получиха дипломите си, 6 от тях са с отличен триумф. Завършващите висшето учебно заведение са от 5 бакалавърски специалности и 8 магистърски стратегии.

Официалната гала, която се организира в Първи образователен корпус на университета, стартира с музикален привет към абитуриентите и гостите, поднесен от студенти от специалностите " Изпълнителско изкуство “ и " Педагогика на музикалното изкуство “. Те извършиха песните " Гергана, пиле шарено “ и " Църно ми око ергенче “.

Тържеството продължи с академично слово на декана на Техническия факултет проф. доктор. инж. Снежина Андонова.

" Ние – вашите преподаватели, сме уверени, че вие сте знаещи, можещи, амбициозни младежи, с високотехнологично обучение, които ще имат извънредно значение за развиването на промишлеността в страната ни и изключително в Югозападния район “, с тези думи проф. Андонова се обърна към абитуриентите. Тя ги увери, че както постоянно до момента, по този начин и отсега нататък те ще могат да разчитат на поддръжка от своите преподаватели. Проф. Андонова пожела на дипломантите да бъдат упорити, поредни и да се уповават на знанията и уменията си, с цел да вземат решение всички проблеми, с които се сблъскват.

Приветствие към дипломантите от името на ректора проф. доктор Борислав Юруков сервира заместник-ректорът на ЮЗУ " Неофит Рилски “ доцент доктор Ицка Дерижан.

От името на абитуриентите с думи на признателност се обърна Емилия Георгиева, завършваща " Инженерна сигурност “.

По традиция студентите с отличен триумф получиха плакет на Югозападния университет за показани високи резултати в процеса на своето образование. Плакетите и дипломите на отличниците връчи заместник-ректорът доцент доктор Ицка Дерижан.

Първенец на випуска с триумф 5,67 от семестриалните изпити и 6,00 от държавните изпити е Димитър Славчев, завършващ компетентност " Педагогика на образованието по технологии и предприемачество “.

Сред отличниците на випуска са и студентите от компетентност " Компютърни системи и технологии “ Антон Китанов, Анамария Витковска, Фатиме Балеа, Катя Николова и Димитър Шаламанов.

Сред формалните посетители на тържествената гала бяха проф. доктор Найден Шиваров – шеф на Националния STEM център, доцент доктор Тодор Димов и инж. Павел Димов – представители на International Armored Group, Милена Ковачева – шеф на Второ ОУ " Димитър Благоев “ – Благоевград и др.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР