Студентите, помогнали при пожара в студентско общежитие към Университет Проф.

...
</TD
>Студентите, помогнали при пожара в студентско общежитие към Университет Проф.
Коментари Харесай

Студенти в Бургас започват курсове по спешна помощ след пожара в общежитие

Студентите, помогнали при пожара в студентско общежитие към Университет " Проф. доктор Асен Златаров " в Бургас, бяха наградени, съобщи кореспондент на " Фокус ".  По време на формалната гала за избор на " Студент на годината " 12 от възпитаниците на висшето образователно заведение получиха грамоти за това, че са показали храброст и жертвоготовност в спешната обстановка. 

" Те освен взеха присъединяване при извеждане на сътрудниците си от общежитието, но  избавиха човешки животи. Настанените на етажа бяха застрашени от задушаване. Ако сътрудниците не бяха извели от стаите своите състуденти, следствията може би щяха да са по-тежки ", съобщи ректорът проф. доктор Магдалена Миткова. 

От следващата година ще бъдат въведени курсове по незабавна помощ, с които студентите и преподавателите да бъдат още по-подготвени в сходни случаи. Тя е по самодейност на декана на Медицинския факултет проф. доктор Христо Бозов. 

" Това ще бъдат къси курсове, с цел да може в обстановки, в които е належащо оказване на първа помощ - пожар, избавяне на даващи се в морето и други, нашите студенти и преподаватели да имат уменията да оказват помощ ", уточни проф. Бозов.  

" Фокус " напомня: Инцидентът стана на 27 ноември т.г., на 11-я етаж в едно от общежитията към университета. Причината бе пропуснат електрически апарат, само че, за благополучие, до тежки последици не се стигна. Една от аргументите за това бе оказаната помощ от страна на студентите.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР