Сред жилищата старо строителство в големите градове на страната най-много

...
</TD
>Сред жилищата старо строителство в големите градове на страната най-много
Коментари Харесай

В Пловдив покачването на цените на старите имоти е по-голямо, отколкото на новите

Сред жилищата остаряло строителство в огромните градове на страната най-вече са поскъпнали тези в София - с 18,9% за година, демонстрират данни на Националния статистически институт. 

При новото строителство най-голямото повишаване на цените е в Стара Загора - с 20,9%. Стара Загора се изкачва преди всичко измежду огромните градове в страната с над 120 000 поданици в класацията за най-бързо общо повишаване на жилищата и измести София от челната позиция. През четвъртото тримесечие на предходната година цените на жилищата и къщите в Стара Загора са били с 15,3% по-високи по отношение на същия интервал на миналата година. Поскъпването на остарялото строителство в града е с 12,8% за година.

Имотите и в останалите пет огромни града също е доста. Покачването на цените на жилищата в София, Варна, Бургас и Русе е доста близо до тези нива.

На второ място по общо повишаване на къщите и жилищата е Бургас с растеж от 14,5% за година. На трето място в класацията по общо повишаване на цените на жилищата е София с 14% за година, демонстрират данните на Национален статистически институт. На четвърто място по повишаване на парцелите за година е Варна с общ растеж на цените от 12,8%. Петото място в класацията е за Русе. Имотите в града са поскъпнали с 11,2% за година. На шеста позиция е Пловдив с покачване на цените на къщите и жилищата с 9% за година.

Любопитно е, че в четири (б.р. - в това число и Пловдив) от шестте най-големи града в страната покачването на цените на съществуващите къщи и жилища е по-голямо в сравнение с новите. 

Общо за страната жилищните парцели са поскъпнали с 13,4% за година, демонстрират данните на Национален статистически институт. При новите растежът на цените е с 9,8%, а при съществуващите - със 15,6%.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР