Сръбската алтърнатив рок група Popečitelji ще гостува в Пловдив на

...
</TD
>Сръбската алтърнатив рок група Popečitelji ще гостува в Пловдив на
Коментари Харесай

Известна сръбска рок група ще нажежи пловдивската публика

Сръбската алтърнатив рок група Popečitelji ще гостува в Пловдив на 27 април в Be Bop Café. Триото ще свири за повторно в България и за пръв път в града под тепетата по покана на сдружението за разпространение на модерна балканска просвета Balkans – Ways to Friendship. Музикантите от сръбския град Крагуевац, които оферират неповторима комбинация сред рок, фънк и пънк, поръсени с балкански етно и африкански трайбъл претекстове, дебютираха на българска земя напролет на 2017 година в София и Ловеч, още веднъж по виновност на BalkansWTF.

Участието им в Пловдив е част от българското мини-турне на Popečitelji, което още веднъж ще мине през Ловеч и София. На него крагуевчани ще показват най-новия си албум – " Uvek “, излязъл на плоча и за цифров даунлоуд през 2021 година

Купонът в Be Bop Café стартира в 21:00 ч. Цените на билетите на място ще са по 15 лева

Popečitelji са основани в Прищина (днешно Косово) през 1995 година от братята Саша и Горан Фурунович, а по време на войната в Косово през 1999 година се реалокират в Крагуевац, където през 2003 година издават първия си албум " Ko radi? “. През 2008 година се появява наследникът му " Horizonte “, с който се утвърждават на различната сцена в Сърбия и някогашна Югославия, което води и до можество излизания в чужбина, в страни като Полша, Италия, Австрия, Франция и Белгия. Третият албум на групата излиза през 2013 година и носи името " Sijalica “. Братята Фурунович имат и непряк план на име Fitnes, в който придават на музкиата си малко по-прогресивен и изчистен от етно-влиянията различен рок нюанс и с който са издали два албума.

Музиката на Popečitelji е еклектична, само че хармонична комбинация от голям брой стилове и жанрове в алтърнатив рок опаковка и с най-вече инструменрален метод, въпреки и да не липсват използва на гласа като четвърти инструмент. Изпълненията им онлайн се характеризират с избухлива активност и експанзивни виртуозни импровизации.

Balkans - Ways to Friendship е съдружие с идеална цел, което си е сложило за задача да насочи вниманието на родните фенове на изкуството към актуалната балканска просвета и различна, ъндърграунд сцена, посредством организирането на разнообразни музикални и други културни събития, като по този метод основава предпоставки за по-дълбочинно опознаване и сприятеляване сред балканските нации. Сдружението е учредено в края на 2016 година и към този момент има за гърба си проведени концерти на разножанрови реализатори от Сърбия, Македония, Косово и Словения в 7 български града. В Пловдив сдружението е провело концерти на словенската джаз-рок група Divje Jezero (2017 г.) и македонската етно-прогресив метъл тайфа Chromatic Point (2018 г.), както и, взаимно с Alarma Punk Jazz, концерт на триото на македонския джаз-китарист Сашо Поповски с присъединяване на Кирил Кузманов (2023 г.).
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР